Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Mijatović nakon poraza od Budućnosti: Idemo dalje, probleme ćemo rešavati u hodu

post-title
Foto: KK Borac/Lejča photography


Košarkaši Borca Mozzart nisu uspeli da prirede iznenađenje svojim navijačima u Dvorani kraj Morave. Iako su se dobro borili protiv favorizovane Budućnosti VOLI, gosti su na kraju ipak došli do ubedljive pobede, koja je glasila 79:108 (16:27; 21:28; 26:24; 16:29).

 

Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart, smatra da su gosti zasluženo odneli sa sobom dva boda.

 

,,Čestitam ekipi Budućnosti na zasluženoj pobedi. Imali smo priključak na 30:31, ali posle namernog faula rival je iz jednog napada postigao pet poena. Ubrzo je razlika otišla na 17 poena. U trećoj četvrtini smo probali da ponovo uhvatimo priključak. Došli smo na 10 razlike, ali smo zbrzali nekoliko napada. Prvi put smo primili preko 90 poena, to čak nije bio slučaj ni protiv Crvene zvezde u Pioniru“, izjavio je Mijatović.

 

Šef struke Čačana ističe da će tim pokušati da se što bolje spremi za duel protiv Cedevita Olimpije.

 

,,Idemo dalje, okrećemo se utakmici protiv Cedevita Olimpije. Polako ćemo probleme rešavati u hodu, a potrudićemo se da se što bolje pripremimo za susret protiv tima iz Ljubljane”, dodao je Dejan Mijatović.

 

Vladimir Jovanović, strateg Budućnosti VOLI, nakon meča se veoma pohvalno izrazio o Borcu i Čačanima.

 

,,Još u najavi utakmice sam rekao da je gostovanje u Čačku ekipi Borca jedno od težih za sve timove, pa tako i moj. Čačanska publika zaslužuje vrhunsku košarku, a Borac je godinama standardni član ABA lige. A želim mu da to bude dugi niz godina. Što se nas tiče, igrači su me poslušali. Pristup je od prvog do poslednjeg minuta bio ozbiljan, jer je Borac napadački potentna ekipa. Ima dosta igrača na spoljnim pozicijama, doveo je nekoliko pojačanja, poput Gagića, a Sava Lešić igra odličnu košarku, uprkos zrelim igračkim godinama“, kazao je Vladimir Jovanović.

 

Borac Mozzart neće imati baš puno vremena za odmor i pripremu sledeće utakmice. Već u četvrtak 5. januara 2023. godine u Čačak dolazi Cedevita Olimpija, a početak susreta je zakazan za 19:00.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar