Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Plemeniti podvig mladih gimnazijalaca iz Čačka: Pokrenuli lanac humanosti u koji su se priključili mnogi, sve radili sami i preko 100 paketića obradovalo mališane

post-title
Foto: RINA


Čačak - Učenici čačanske Gimnazije na najbolji način su na svom ličnom rprimeru pokazali da iako mladi već su pravi ljudi sa velikim srcem. Potpuno dobrovoljno su pokrenuli akciju prikupljanja donacija kako bi novogodišnjim poklonima obradovali mališane.

 

"Praznični dani koji su pred nama idealno su vreme za darivanje. Paketići će stići na adrese, konkretno smo sakupili 106 paketića u decembru i podelili smo ih u dve organizacije, 50 paketića će stići u Dom za decu i omladinu "Vera Radivojević" u Beloj Crkvi, dok će preostali oići u Institut za majku i dete u Beogradu - kaže za RINU, Mija Mijailović učenica čačanske Gimnazije.

 

Za humanitarnu akciju čačanske omladine brzo se pročulo u gradu na Moravi, apel je urodio plodom, pa su se u skupljanje svojim donacijama priključili mnogi.

 

"Humanitarna akcija trajala je otprilike tri nedelje. Uložili smo puno truda kako bi sve realizovali do kraja i oradovali decu. Sami smo pakovali paketiće i išli po donacije, i veliki broj čačanskih privredika prepoznalo je i podržalo je ovu akciju, dodala je Mia.

 

Ova generacija gimnazijalaca iz Čačka ostaće upamćena po ovom plemenitom podvigu, koji su učinili za one kojima je to više nego potrebno, a samim tim i ulepšali im predstojeće praznike.

 

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar