Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Skoro pola metra snega na vrhu Golije, teška mehanizacija poslata na teren

post-title
Foto: RINA


Snežni pokrivač na Goliji na pojedinim područjima dostiže visinu do 50 centimetara. Teška mehanizacija upućena je na teren i putari satima rade na raščićavanju ključnih deonica. Najrizičniji putni pravac Preko Brdo - Odvraćenica za sada je prohodan, ali jak vetar pravi visoke nanose koji otežavaju saobraćaj.

"Kiša se tokom noći pretvorila u sneg, a padavine su pretile da prekinu saobraćaj na ovoj deonici. Neprestanom borbom putara firme "Putevi Ivanjica", saobraćaj na ovom delu se za sada odvija neometano. Svakako apelujemo na sve vozače da budu oprezni i da na put preko Golije ne kreću bez adekvatne zimske opreme i samo ako baš moraju", rekao je za RINU Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Putni pravac Ivanjica - Novi Pazar jedna je od najkritičnijih tački, a tokom zimskog perioda ova deonica više je neprohodna nego prohodna zbog ogromnih snežnih nanosa.

"Sada je situacija stabilna, u nižim predelima Golije snega skoro i da nema. Mehanizacija koja radi na održavanju kritične tačke, biće stanionirana i u pripravnosti tokom zime. Zbog ogromnih snežnih nanosa, na ovom delu puta postavljeni su branici koji u slučaju jakog vetra sprečavaju snežne nanose, istakao je Arsović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar