Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanska premijera pobedničkog filma 28. FAF-a "Da li ste videli ovu ženu?"

post-title
Foto: Promo


Čačanska premijera filma "Da li ste videli ovu ženu?" zakazana je za četvrtak, 26. januaru Kulturnom centru Čačak u dva termina, 18.00 i 20.00.
 
Film je imao svetsku premijeru na festivalu u Veneciji, pobednik je 28. Festivala autorskog filma u Beogradu, a ovenčan je i nagradom za najbolju režiju na Međunarodnom festivalu u Bangkoku. Režiju filma potpisuju Matija Gluščević i Dušan Zorić.
 
Radnja filma prati sredovečnu ženu Draginju koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Žanr je drama sa elementima komedije i fantazije. U filmu glume Ksenija Marinković, Isidora Simijonović, Boris Isaković, Ivana Vuković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić. 

Uloge: Ksenija Marinković, Isidora Simijonović, Boris Isaković, Alex Elektra, Ivana Vuković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić

Režija i scenario: Dušan Zorić, Matija Gluščević

Producentkinja: Čarna Vučinić

Ko-producentkinja: Tena Gojić

Direktori fotografije: Aleksa Radunović, Marko Kažić, Milica Drinić

Montažerka: Olga Košarić

Scenografkinje: Iva Ilić, Milena Grošin

Kostimografkinja: Kristina Savić

Dizajner zvuka: Luka Gamulin

Muzika: Stipe Škokić - DJ Jock

 

Međunarodni naslov: Have You Seen This Woman?

Produkcija: Non-Aligned Films, Radio-televizija Srbije, Fakultet dramskih umetnosti, Dinaridi Film

 

Sinopsis

U vrelini letnjeg dana, Draginja pronalazi telo mrtve žene koja podseća na nju.

U vrelini letnjeg dana, Draginja unajmljuje lažnog muža kako bi se pokazala pred prijateljima.

U hladnoći zimske noći, Draginja luta ulicama grada u potrazi za izgubljenim pamćenjem.

Kroz tri različita života, jedna sredovečna žena pokušava da iskoči iz svoje kože.

 

Motivacija autora

Inspiraciju za film pronašli smo u našim majkama – osobama koje su nam vrlo bliske, a opet tako nepoznate. Često zamišljamo da je njihov život potpun, da ono što ih čini živima pripada prošlosti, a ne sadašnjem trenutku. Bez obzira da li to jesu ili nisu, žene srednjih godina se u našem društvu arhetipski doživljavaju kao majke. Međutim – za čime one čeznu? O čemu one sanjaju? Kroz ovaj film želeli smo da istražujemo skrivene živote sredovečnih žena i da tragamo za njihovim pravim identitetima. Da li ste videli ovu ženu? je „doplgenger“ bajka o ljudskoj potrebi za srećom i pripadanjem.

 

Biografija reditelja

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njhovi filmovi su prikazani na velikom broju međunarodnih festivala, osvojivši više nagrada. Dušanov dokumentarni film Ljubav (2016) imao je premijeru na festivalu Visions du Réel u Nionu, dok je kratki igrani film Strano telo (2018) uvršten u zvanični program Venecijanskog filmskog festivala. Matijin dokumentarac Utopija (2016) prikazan je u Puli i na Martovskom festivalu, a njegov kratki igrani film Loop (2017) imao je svetsku premijeru na festivalu u Lokarnu. Da li ste videli ovu ženu? je njihov dugometražni debi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar