Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Mijatović nakon trijumfa protiv Igokee: Čestitam momcima zbog velikog izgaranja i ogromne energije

post-title
Foto: Lejča photography


Kolo broj 16 AdmiralBet ABA lige izuzetno je srećno i berićetno za tim Dejana Mijatovića. Naime, na parketu hrama košarke kraj Morave Borac Mozzart je uspeo da po prvi put u regionalnoj ligi savlada Igokeu m:tel. Što se tiče završnog rezultata, on je glasio 70:65 (18:12; 19:12; 17:19; 16:22).

Bio je ovo, nema mesta sumnji, jedan od najboljih, ali i najvažnijih duela koje je Borac odigrao ove sezone. Posebno to važi za prvo poluvreme, kada su Čačani bili zaista dominantni. Doduše, u drugih 20 minuta se sve zakomplikovalo, pa su se gosti vratili u susret. Ipak, u završnici meča, kada je bilo najpotrebnije, domaćin je bio priseban, pa je na kraju zasluženo slavio, četvrti put u sezoni.

Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart, ističe važnost pobede protiv Igokee.

,,Zlata vredna pobeda za nas. Kuriozitet jeste da je ovo prvi trijumf Borca nad Igokeom od kada igra ABA ligu. Izvojevana je na mnogo težak način. Igokea je ove sezone profilisana za top osam. Ima izuzetan napadački potencijal, što je zahtevalo određenu pripremu utakmice. Želeli smo da se dobrom odbranom suprotstavimo Igokei”, zastao je Mijatović, a onda je produžio svoje izlaganje.

,,Čestitam momcima, naročito na prvom poluvremenu zbog velikog izgaranja i ogromne energije. Primili smo samo 24 poena, tako da je gledana najbolja odbrana Borca u ovoj sezoni. Energetski smo bili dominantni tri četvrtine. Ali povrede i bolesti igrača su nam skratili roster. Boldvin je igrao pod infuzijom, Gagić ima probleme sa povredom kolena. Ali sa sedam, osam igrača uspeli smo da izvučemo pobedu“, dodao je šef struke Čačana.

Kormilar Borca Mozzart se zahvalio sugrađanima na velikoj podršci tokom susreta.

,,Hvala čačanskoj publici na ogromnom navijanju. Navijači su nam mnogo potrebni, sa njima smo jači. Nadam se da smo ih ovom pobedom pozvali da u još većem broju dođu na utakmicu sa Cibonom. Pa da zajedno krenemo u nove pobede”, kazao je Mijatović.

Čačani će svu energiju usmeriti na sledeći meč, koji će odigrati u Zadru.

,,Okrećemo se odlasku u Zadar i utakmici sa domaćinom. Želimo da se uključimo u trku za sigurnu zonu na tabeli. Naporno radimo, a nadam se da će nam se to isplatiti”, završio je Dejan Mijatović.

Kao što je već rečeno, Borac Mozzart će sledeći susret odigrati u Zadru protiv istoimenog protivnika. Meč u Dalmaciji je zakazan za petak 27. januar, a početak za 18:00.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar