Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veličanstveni prizori na Goliji (FOTO)

post-title
Foto: Janko Grbić


Skoro metar snega do sada je palo na Goliji što je učinilo ovu planinu pravom zimskom lepoticom. Visoki četinari pod belim pokrivačem stvaraju prizore iz bajke, a kad padne.. sneg se ovde zadržava čak i do maja meseca. Iako je skoro potpuno divlja, upravo taj njen potencijal prepoznali su mnogi posetioci, pa je na Goliji iz godine u godinu sve više turista. Vredni putari za sada putni pravac preko Golije održavaju prohodnim, pa je to bio razlog više da se veliki broj građana sa prvim snegom uputi ka ovoj lokaciji.

1674726663_ivanjica-sneg-golija-foto-janko-grbic-3_1
Foto: Janko Grbić

- Sada kada svi posetioci mogu da uživaju u snežnim čarolijama, mi smo pripremili mnoge sadržaje koje turisti mogu da probaju na ovoj planinskoj lepotici. Sportovi na snegu su naš adut za sve uzraste. Golija je idealna za početnike koji žele da nauče i da naprave svoje prve korake na skijama i koji se tek upuštaju u tu avanturu. Pored ski staze na Odvraćenici, mi pokrećemo još jednu u narednom periodu, a to je sa najvišeg vrha Jankovog kamena, koji se nalazi u srcu parka prirode Golije, što je svrstava u sasvim drugačiju planinu u odnosu na ostale urbane sredine, kazao je Janko Grbić, direktor TO Ivanjica za agenciju RINA.

Na Goliji dominira privatni smeštaj, a cene se kreću od 30 evra, u zavisnosti od mesta gde se objekat nalazi, da li su na bazi jednog noćenja, ili u nekom aranžmanu od više dana. Takođe ono što je poseban adut domaćina ovog kraja, svakako je gastronomska ponuda, gde gost može daleko jeftinije proći u odnosu na velike turističke centre. Domaći proizvodi, obilni obroci, a duplo manja cena, svakako su razlog više da posete ovu planinu. Ovu, za sada još uvek nedovoljno neistraženu planinsku lepoticu, tokom godine poseti preko 85 hiljada zaljubljenika u aktivni odmor i boravak u prirodi.

1674726663_ivanjica-sneg-golija-foto-janko-grbic-5_1
Foto: Janko Grbić

- Uspeli smo da realizujemo veliki broj vaučera, koje su građani iskoristili da posete brojne lokalitete, kako u samoj Ivanjici tako i na Goliji, Mučnju i Javoru. Zbog jako povoljne klime na ovoj planinskoj lepotici, otražnja za placevima ne prestaje, tako da ukoliko želite da imate nekretninu što bliže centru, moralibiste da izdbojite i preko 4000 evra za jedan ar zemlje, zaključio je Grbić.

Država je takođe prepoznala sve potencijale planine Golije, pa se na toj lokaciji planiraju velika ulaganja u turističku infrastrukturu i izgradnju hotelskih smeptajnih kapaciteta.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar