Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Stigla pomoć stočarima u Dragačevu: Iz robnih rezervi poljoprivrednicima po 240 kilograma merkantilnog kukuruza po muznoj kravi

post-title
Foto: RINA


Lučani - Na osnovu zaključka Vlade Srbije krajem prošle godine Direkcija za robne rezerve uputila je javni poziv stočarima da podnesu zahtev za dobijanje besplatnog merkantilnog kukuruza kao podršku mlečnom govedarstvu. Pravo na pomoć mogli su ostvariti poljoprivrednici koji na svom gazdinstvu imaju od jedne do 50 muznih krava, drugi uslov je bio da su u 2021. godini ostvarili premiju za mleko i da nisu državno poljoprivredno zemljište uzimali na korišćenje. Pomoć koju dobijaju je 240 kilograma merkantilnog kukuruza po jednoj muznoj kravi.

- Sa teritorije opštine Lučani pravo na ovaj vid pomoći ostvarila su 183 poljoprivredna gazdinstva a ukupna količina merkantilnog kukuruza koja stiže na teritoriju ove opštine je 250 tona. Kako bi kukuruz stigao do dragačevskih stočara u sve se uključila i lokalna samouprava koja je organizovala prevoz kukuruza i njegovo džakiranje i za to iz svog budžeta izdvojila 2.400.000 dinara - kazao je za RINU, Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Prve količine kukuruza juče su stigle u Guču i u organizaciji opštine Lučani i poljoprivredne stručne službe Čačak, podeljene proizvođačima. Ostale količine biće podeljene narednih dana.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar