Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Druga faza rekonstrukcije bolnice – investicija od velikog značaja za sve Milanovčane

post-title
Foto: Press služba


Po završenoj prvoj fazi rekonstrukcije Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu koja se odnosila na spoljno uređenje i energetsku efikasnost svih zgrada ovog kompleksa, pristupilo se realizaciji druge faze koja podrazumeva unutrašnje uređenje odeljenja i zanavljanje opreme. Tim povodom Dejan Kovačević predsednik opštine obišao je renovirano odeljenje radiološke službe osavremenjeno najnovijim digitalnim aparatima 

-Prvi put smo dobili ovakve aparate za dijagnostiku, prvi put je u Gornji Milanovac došao skener što će olakšati svim pacijentima da ne čekaju na red u drugim državnim ustanovama da bi uradili tu dijagnostiku ili da plaćaju po nekoliko desetina hiljada kako bi to uradili u privatnim klinikama, sada će sve moći da obave ovde. Dobili smo i dva digitalna rendgen aparata što omogućava efikasniji rad i kvalitetniju dijagnostiku.

Ovo je u sklopu druge faze faze rekonstrukcije bolnice i sada već naziremo kakva će nam bolnica biti kada sve završimo. Mi smo krajem decembra prošle godine dobili potvrdu na sve naše projekte da su urađeni dobro, sve primedbe su otklonjene takoda je projekat verifikovan u potpunosti za drugu i treću fazu. Treća faza je parterno uređenje a druga faza podrazumeva kompletno unutrašnje uređenje.Nadamo se da ćemo u drugoj polovini godine dobiti deo sredstava kako bi mogli da nastavimo radove. Za završetak kompletne rekonstrukcije bolnice, po poslednjoj računici, potrebno je 20 miliona evra – rekao je predsednik Kovačević.

Značajnija rekonstrukcija radiološke službe nije rađena 15 godina, kaže direktor bolnice doktor Predrag Šutić , naglašavajući:

-Skener je investicija koja je od velikog značaja, jer dijagnostiku čini dostupnijom za sve naše pacjente koji više neće morati da odlaze u druge ustanove kako bi obavili taj pregled. Zaposleni u službi radiologije iako ih brojčano ima malo, obavljaju svoje dužnosti revnosno i odgovorno ali naglasio bih da je sa ovom tehnologijom potreban veći broj lekara i tehničara – kaže dr Predrag Šutić , direktor Opšte bolnice

U skorije vreme očekuje se i nabavka novog ultrazvučnog aparata čime bi se zaokružio process osavremenjavanja radiologije. A što se tiče medicinskog osoblja, Šutić ističe:

- Mi trenutno imamo dva doktora, doktorku Papić i doktora Trifunovića koji je specijalista radiologije i koleginicu koja je druga godina specijalizacije. Oni rade za celu opštinu I u ovom obimu rada koji imamo potrebna su još dva lekara kao I još četiri tehničara da bi bili u prilici da imamo dvadesetčetvoročasovno prisustvo lekara i tehničara radiologa što će u velikoj meri olakšati rad svim drugim odeljenjima- dodaje Šutić.      

Svoje zadovoljstvo osavremenjavanjem i rekonstrukcijom radiologije izrazio je i načelnik radiološke službe dr Dejan Trifunović

 Služba radiologije sada izgleda onako kako i dolikuje službi radiologije u 21.veku sa savremenim skenerom i digitalnim rendgen aparatima kao i opremom koja je zadovoljavajuća i omogućava jednoj bolnici da ispuni sve zadatke koji su pred njom –kaže načelnik radiološke službe dr Trifunović.

Novi aparati će omogućiti zaposlenima brži i efikasniji rad, dok će pacijentima biti skraćeno vreme čekanja , navodi načelnik službe i naglašava:

-Za sada se zakazuju pacijenti sa uputima specijalista iz Opšte bolnice kao i pacijenti sa konzularnim odlukama iz kliničkih centara iz Kragujevca i iz Beograda tako da to popunjava sve naše kapacitete. Sa kolegama iz Čačka sa kojima imamo dobru saradnju odrađujemo sve a ujedno imamo i jedan vid doedukacije zaposlenih . Što se tiče ultrazvuka nadam se da će i ta lista čekanja biti manja kada stigne novi ultrazvučni aparat- rekao je dr Trifunović

A u sklopu rekonstrukcije opšte boilnice, Odeljenje ginekologije I akušerstva dobiće lift kao i novu operacionu salu koja će služiti za interventni način porođaja odnosno carske rezove- rekao je direktor Opšte bolnice dr Predrag Šutić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar