Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Promocija Penzionerske kartice u Kraljevu

post-title
Foto: Press služba


Promocija Penzionerske kartice i elektronska prijava korisnika, u okviru Programa aktivnosti Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, održana je na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu.

 Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić obišao je štandove na centralnom gradskom trgu zajedno sa direktorom Republičkog fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Reljom Ognjenovićem, direktorkom kraljevačke Filijale Biljanom Barlovac, načelnikom Raškog upravnog okruga Nebojšom Simovićem, predsednikom Regionalne privredne komore Kraljevo Zvonkom Tufegdžićem, predsednikom opštine Vrnjačka Banja Bobanom Đurovićem, predstavnicima udruženja penzionera iz Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške.

Zainteresovani penzioneri imali su priliku da na pet infopultova Fonda PIO, uz pomoć zaposlenih u kraljevačkoj Filijali Fonda, urade onlajn prijave i dobiju informacije o pogodnostima i načinu korišćenja kartice.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, potpisivanjem sporazuma o saradnji sa društveno odgovornim firmama u našem gradu, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Filijala Fonda u Kraljevu, zajedno sa kraljevački privrednicima, omogućili su penzionerima u našem gradu da, dobijanjem kartica, dobiju i popuste na različite vrste roba i usluga.

„Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, penzije rastu, iz meseca u mesec, iz godine u godinu naši penzioneri imaju sve veće penzije. Inicijativa predsednika Vučića o izdavanju penzionerskih kartica će umnogome značiti svim penzionerima na teritoriji čitave Republike Srbije“, istakao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, i dodao:

„Verujem da ćemo, zajedno sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje i sa Privrednom komorom Raškog i Moravičkog okruga, okupiti još više privrednika koji će se priključiti ovoj veoma dobroj akciji.“

 Direktorka Filijale Kraljevo je istakla da je broj penzionera koji su došli na Trg dokaz koliko su zaista zainteresovani za penzionerske kartice, a tu je i velika podrška društveno odgovornih kompanija, koje, kako je navela, sve vreme predlažu na šta bi mogli da daju popust i pogodnost za korišćenje penzionerskih kartica. 

„Na ovaj način će umnogome društveni standard penzionera biti poboljšan, na obostrano zadovoljstvo. Zahvaljujem direktoru Republičkog PIO fonda, čelnicima grada Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške, a bez udruženja penzionera i njihovih predstavnika ničega ne bi bilo jer su oni pravi put da se penzioneri informišu o pogodnostima koje im se nude“, rekla je Biljana Barlovac, direktor kraljevačke Filijale Fonda PIO.

 Kako je najavio direktor Republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović, nastojaće da obiđu što više gradova, da obiđu sve filijale i ispostave Fonda PIO, kako bi penzionere uputili u benefite Penzionerske kartice. 

„U Kraljevu je velika podrška ovoj kartici, što znači da je država napravila pravi potez idejom samom i inicijativom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da Penzionerska kartica zaživi. U narednom periodu želimo da aktiviramo što više privrednika. Veliko je zadovoljstvo što je čak 11 ozbiljnih privrednika u Kraljevu podržalo akciju, a imamo najavu da će i drugi privrednici slediti njihov primer i pomoći našim penzionerima“, rekao je Ognjenović istakavši da je ovo direktna pomoć penzionerima, koji će to osetiti u svom novčaniku, u svojoj kući, što govori o odnosu države prema penzionerima. 

„Hvala puno gradonačelniku Kraljeva i svim rukovodiocima koji su se odazvali i podržali ovu akciju koja će u narednom periodu izaći sa nizom pogodnosti koje kartica nudi u samom gradu Kraljevu, ali i na republičkom nivou“, kazao je direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Svi zainteresovani penzioneri mogu da se prijave za penzionerske kartice elektronski - na sajtu Fonda PIO ili u Filijali, za šta im je potrebna samo lična karta. PIO fond će korisnike, telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta su se odlučili prilikom prijave, obavestiti kada kartice budu spremne za preuzimanje – na šalterima PIO fonda. Penzionerske kartice moći će da se koriste od 1. oktobra, a na njih, osim korisnika penzije, imaće pravo i korisnici novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti odnosno preostale radne sposobnosti, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju, kao i deca sa invaliditetom. 

Kartica služi za dokazivanje statusa penzionera u bilo kojoj situaciji - neće biti potreban ček od penzije, izvod iz banke ili rešenje o ostvarenom pravu, a služi i za ostvarivanje određenih pogodnosti. Korišćenjem Penzionerske kartice prilikom plaćanja roba i usluga, korisnici će dobijati bodove. Za utrošenih 500 dinara korisniku Penzionerske kartice će Fond dodeljivati jedan bod, a tokom meseca može ostvariti bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji. Na osnovu prikupljenih bodova, korisnik Penzionerske kartice će moći da ostvari određene pogodnosti, kao što su popust, poklon ili nešto drugo, kod davaoca pogodnosti.

Republički fond za PIO sklapa sporazume sa pravnim licima u javnom i privatnom sektoru koji određuju koje su pogodnosti koje nude korisnicima, a Fond će imati bazu podataka onih društveno odgovornih kompanija i ustanova koje daju pogodnosti korisnicima, kao i spisak pogodnosti.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar