Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji Železničke ulice u Gornjem Milanovcu

post-title
Foto: Press služba


Na četrdeset četvrtoj sednici opštinskog veća opštine Gornji Milanovac našlo se više tačaka dnevnog reda koje su se odnosile na finansijske izveštaje za prethodnu godinu svih ustanova čiji je osnivač Opština Gornji Milanovac. Sve su jednoglasno usvojene, a jedna od tačaka bila je i raspodela sredstava za izgradnju nove infrastrukture, pa će se tako raditi lokalni i nekategorisani putevi, kao i ulice u gradu.

- Najveći iznos od 35 miliona dinara, je opredeljen za Železničku ulicu, gde ćemo uraditi potpunu rehabilitaciju ulice od ugla gde se nalazi JKP do mosta kod Takovskog igrališta. Ta deonica će biti potpuno rekonstruisana, jer je ona i u najlošijem stanju. Ukoliko budemo imali dovoljno novca, mi ćemo do kraja godine uraditi kompletnu ulicu, do izlaska na glavnu – rekao je Kovačević.

Predsednik Kovačević je napomenuo da je imao sastanak sa ministrom građevinarsta, saobraćaja i infrastruukture, Goranom Vesićem, na kome je dogovoreno da se početkom građevinske sezone započne i rekonstrukcija Takovske ulice od njenog početka, pa sve do Ulice 1300 kaplara. 

- To znači da će ulica biti kompletno rekonstruisana od zgrade Opštine, pa sve do raskrsnice kod „Snage“. Ceo taj deo grada će imati potpuno nov izgled, koji ne podrazumeva samo rekonstrukciju ulice. Tu će biti urađena kišna kanalizacija i potpuno novi trotoari, a biće posađeno i novo zelenilo koje će krasiti i Takovsku i 1300 kaplara. Takođe, ove godine ćemo raditi i dugo najavljivani kružni tok kod „IDEE“. S obzirom na to da smo uradili sve infrastrukturne radove i da je toplovod prošao tuda, ništa nas ne sprečava da uradimo i taj projekat. To je takođe državni put koji će raditi JP Putevi Srbije - dodao je predsednik Kovačević.

Kako je predsednik pojasnio, prvo će se raditi projekat rekonstrukcije Takovske ulice, a po njegovom završetku i kružni tok kako se ne bi zatvarale obe ulice i ometalo funkcionisanje saobraćaja.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar