Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana 23. sednica Skupštine grada Čačka

post-title
Foto: Mediaportal


Odbornici Skupštine grada Čačka na današnjoj 23. sednici usvojili su Strategiju razvoja kulture grada za naredni četvorogodišnji period, godišnji plan rada komunalne milicije i izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu. Prihvaćeni su i izveštaji o radu nekoliko ustanova kulture u prošloj godini.

Pred odbornicima je bila odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora JKP Gradsko zelenilo, dok je za direktora Ustanove Zračak ponovo imenovana Ana Jakovljević , inače jedini kandidat za ovu funkciju. U susret zvaničnom početku realizacije projekta Čačak, nacionalna prestonica kulture , na dnevnom redu 23.sednice i Strategija razvoja kulture za period od 2023. Do 2027. Godine. Stiče se utisak da je to i najvažnija tačka dnevnog reda ovog zasedanja uz pridavanje značaja i drugim predlozima .

,,Hteli smo da imamo jedan strateški dokumenat koji će u naredne četiri godine trasirati put ustanovama kulture“, rekao je Igor Trifunović, predsednik Skupštine grada Čačka. Za opoziciju prosečan sadržaj sednice .Odbornici Nove Srbije nisu imali bitnije primedbe na podnete izveštaje o radu pojedinih ustanova , ali i dalje ne odobravaju iznos sredstava utrošenih za projekat Čačanska rodna.Akcenat su stavili na neka predložena urbanistička rešenja .

,, Najviše nam u ovom urbanističkom delu nije jasno oko prodaje ovog objekta u Glišićevoj ulici . Tamo je navedena samo parcela . U principu znamo o čemu se radi.Tu su suvlasnici poznati prijatelji gradonačelnika i verovatno to mora još za mandata da i to proda. Nije parcela nego zgrada . Tamo su vlasnici poznati čačanski privrednici i verovatno treba da sagrade neku novu zgradu i da nam još više zagade vazduh u gradu“, kazao je Radivoje Domanović, odbornik Nove Srbije .

Odbornici su između ostalog prihvatili i predloženo rešenje o pribavljanju u javnu svojinu parcele za izgradnju kotlarnice na gas za potrebe grejanja Mašinsko saobraćajne škole. Na današnjoj sednici verifikovan je mandat Milanu Jeftoviću , odborniku koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija i usvojena ostavka odbornice Srpske napredne stranke Nede Šutić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar