Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Mijatović: Sa čačanskom publikom do zlata vredne pobede

post-title
Foto: Lejča photography


Ligaški deo ovosezonskog izdanja AdmiralBet ABA lige neumitno se bliži svom koncu. Na redu je da bude realizovano 22. kolo, u okviru kog će Borac Mozzart odigrati jedan od dva najvažnija duela u tekućoj takmičarskoj godini.

Naime, u Čačak stiže Mega MIS (nedelja, 17:00, Dvorana kraj Morave), a eventualnom pobedom Borac Mozzart bi napravio ogroman iskorak ka glavnom ovosezonskom cilju – opstanku u regionalnom takmičenju.

Dejan Mijatović, trener čačanske ekipe, smatra da su naredne dve utakmice ključne za opstanak kluba u regionalnoj ligi.

„Već duže vreme igramo utakmice koji su veoma bitne, praktično su život za nas. Nemamo mogućnost da pravimo dugoročne planove, već idemo od utakmice do utakmice. A meč sa Megom je jedan od prioriteta. Nemamo izbora, moramo na pobedu“, započeo je svoje izlaganje šef struke prvog tima.

Borac Mozzart je već jednom igrao protiv Mege MIS, kada je doživeo poraz. Zbog toga mora biti veoma oprezan ovog puta.

„Protivnik je po pravoj meri. Mega je ekipa u poslednjih gotovo dva meseca ima poraze samo od Partizana u ABA ligi i Crvene zvezde u finalu Kupa. Nalazi se u velikoj seriji pobeda i ima puno samopouzdanja. Mega je prebrinula probleme oko opstanka u ligi i sad se bori za plasman među najboljih osam ekipa. Ima tim koji je dobro selektiran, ima mnogo mladih igrača, kao i nekoliko iskusnih, a svi oni su izuzetne atlete“, smatra Mijatović.

Ipak, vreme koje je imao na raspolaganju čačanski tim je iskoristio na pravi način.

„Mega igra brzo u tranziciji, tako da ćemo morati da odgovorimo na mnogo stvari. Potrebno je da budemo čvrsti u odbrani, moramo da pariramo u kontakt igri, da puno trčimo. Odlično smo radili i trenirali tokom sedmice, tako da spremno čekamo utakmicu. Nadam se da ćemo sa čačanskom publikom, koja je uvek naš šesti igrač, uspeti da dođemo do zlata vredne pobede“, dodao je Dejan Mijatović.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar