Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Voda iz poplavljenih područja kod Požege se povlači: Izlivanje Zapadne Morave usporiće će prolećnu setvu i vegetaciju na ovoj teritoriji

post-title


Požega - Reka zapadna Morava koja se izlila u požeškim selima Prijanovići i Pilatovići poplavila je oko 50 hektara obradivog zemljišta. Ono što je dobra vest, jeste da se usled povoljnih vremenskih prilika voda povlači sa poplvaljnog područja.

- Zahvaljujući tome što se voda brzo povukla, poplavljene površine zemljišta nisu pretrpela nikakva oštećenja. Na pojedinim mestima ima još uvek potopljenih površina, ali se u narednim danima očekuje da se voda i odatle potpuno povuče”, kazao je za RINU član opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Radojica Burlić.

On je istakao da će primena pojedinih agrotehničkih mera biti odložena za naredni period, a ovo izlivanje reke Zapadne Morave će usporiti prolećnu setvu i vegetaciju.

Ono što je najvažnije jeste da nema poplavljenih domaćinstava i da je najavljena hidrometeorološka situacija značajno povoljnija. U svakom slučaju, vodostaj će se sve vreme pomno pratiti iz preventivnih razloga, dodao je Burlić.

Usled izlivanja vode koja je poplavila opštinski put između sela Pilatovići i Prijanovći, na toj deonici bio je obustavljen i saobraćaj. Situacije je sada normalizovana. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar