Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sutra humanitarni koncert Stefana Đokovića u Kulturnom centru Čačak

post-title


U utorak 23. maja u 20 časova u Velikoj sali Kulturnog centra u Čačku biće održan humanitarni koncert Stefana Đokovića.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1000 dinara.

Stefan Đoković je srpski tenor, pijanista. Dobio je prvo muzičko obrazovanje već sa sedam godina. Diplomirao je MŠ „Mokranjac“ na odsecima klavira i muzičke teorije i upisao studije klavira u klasi dr Maje Rajković, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Tokom svog obrazovanja za klavir primio je mnoge pohvale i priznanja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Nakon završetka osnovnih studija nastavlja da radi sa prof. Petrom Bitelom na Guildhall School of Music and Drama u Londonu.

Godine 2017. završava master studije za klavir u klasi dr Nenada Radića na FMU gde je trenutno student doktorskih akademskih studija.

Takođe je diplomirao pevački odsek Muzičke škole „Mokranjac“ u Beogradu u klasi Sanje Pljakić. Tokom vokalnog obrazovanja osvojio je mnoga takmičenja kao što su „Bruna Spiler“, republičko takimičenje, „Nikola Cvejić“, „Lazar Jovanović“, „Amadeus Festival“ … U 2014. godini započeo je operske studije na Guildhall School of Music and Drama u Londonu, odakle je dobio stipendiju.

Kao dobitnik Christine Stone Scholarship Award započinje master studije u Londonu na Triniti Laban Conservatorie za muziku i ples. Učestvovao je na majstorskim časovima izuzetnih operskih pevača i saradnika kao što su Natalie Dessai, Ruth Falcon, Larissa Gergieva, Mignon Dunn, Joan Dorenman, Jaume Aragall, Christa Ludvig, Petar Dvorski, Antonio Carangelo, Silvia Greenberg, Jurgen Hartifiel, Đorđe Nešić, Snežana Brzaković, Eteri Lamoris, Natela Nicoli, David Vestfall …

Učestvovao je u majstorskoj klasi maestra Petra Dvorskog u Piest’aniju u Slovačkoj i nastupao na Gala Opera Evening sa orkestrom Banske Bistrice.

Bio je učesnik IVAI 2017 u Njujorku kao stipendista. Radio je kao jezički trener za program Jette Parker u Royal Opera House za nastup opere Svadba Ane Sokolović na festivalu Aix-en- Provence. Nastupao je sa orkestrom Antonina Dvoraka i u vokalnoj radionici, a nastupao je i sa Simfonijskim orkestrom SMŠ „Mokranjac“. Snimao je za nacionalnu televiziju, Radio Beograd, BBC radio, francusku nacionalnu televiziju, ruski Orfej…

Decembra 2017. debitovao je u Njujorku na resitalu pobednika u Carnegie Hallu.

Nastupao je u važnim dvoranama u Rusiji (Velika dvorana St.Petersburgske filharmonije, Centar za kulturu Elena Obraztsova), Češkoj Republici, Slovačkoj, Velikoj Britaniji (Cadogan Hall, Barbican), Francuskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji (Narodno pozorište, Jugoslovensko dramsko pozorište, Velika dvorana i Galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca, Skupština grada, Velika dvorama Doma Vosjke, Atrijum Narodnog muzeja, Atrijum Etnografskog muzeja, Sala Srpske akademije nauka i umetnosti, Galerije ARTGET, Galerije Progres).



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar