Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uz ovacije premijerno u Čačku izvedena predstava ,,Ko igra Sonju Savić“

post-title
Foto: BusPlus Produkcija


Predstava “Ko igra Sonju Savić” premijerno je izvedena u Čačku, 22. maja 2023. godine, u okviru projekta "Čačanska rodna"- Kulturne prestonice Srbije 2023.  Sonja Savić u ulozi pet glumaca priča priču o svom životu umetnika na ovim prostorima. Priču o slobodi, ljubavi, istini, ali i tužnoj sudbini ispratila je prepuna sala u Kulturnom centru Čačak,  a na kraju predstave glumci i autorska ekipa pozdravljeni su višeminutnim stojećim ovacijama.

Ovo je autorska predstava reditelja Andraša Urbana koja je produkcijska saradnja Gradskog pozorišta Čačak i Bitef teatra Beograd. Posle premijere, reditelj je izjavio da su glumci herojski izveli predstavu i da je pozitivno zatečen čačanskom publikom koja je došla u velikom broju i u punoj koncentraciji gledala celu predstavu u punoj sali. ,, Ovo je priča o izgubljenim generacijama i talentima. O tome kako na ovim prostorima samo do određene granice postojimo, a onda se sve ,,samelje” u nešto…”.

Autorka  teksta, Vedrana Božinović, izjavila je: „U ovoj prestavi korišćene su Sonjine reči, jer čitajući sve što su drugi rekli i pisali o njoj, shvatila sam da je najvažnije ono što ona govori sama. Sonja je komunicirala sa nama kroz dva meseca rada na ovoj predstavi i Sonja će komunicirati sa scene sa publikom koja ovu predstavu bude gledala. Ova predstava postavlja veoma važna pitanja, zato što ih ne postavljamo mi, nego ih postavlja Sonja. - Pitanja o granicama, o tome ko ih postavlja i ko na njih pristaje, o slobodi, ali, za mene  važno, pitanje o odgovornosti čoveka i o odgovornosti umetnika.“

Autorski tim predstave čine: Andraš Urban (režija, koncept, scenografija), Vedrana Božinović (dramaturgija), Selena Orb (kostim), Irena Popović Dragović (muzika), Aleksandar Bradić (izvršna produkcija).  Igraju: Nikola Voštinić, Bratislav Janković, Borjanka Ljumović, Ivana Terzić, Julija Petković.

Prva repriza predstave biće u Bitef teatru u Beogradu, 24. maja 2023. godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar