Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pukla stotka kraj Morave: Borac ubedljivo savladao Metalac

post-title
Foto: Mediaportal


U petom susretu u okviru košarkaške AdmiralBet Superlige izabranici Dejana Mijatovića imali su priliku da ponovo ukrste koplja sa igračima valjevskog Metalca. Dva tima su ne tako davno ogledali košarkaško umeće i veštinu, kada je Borac Mozzart opravdao svoj renome ubedljivom pobedom. Tako je bilo i ovog puta. Iako je Metalac imao veliki motiv da se revanšira za poraz, Čačani nisu dopustili iznenađenje pred svojim navijačima, pa su na koncu susreta slavili još ubedljivijim rezultatom 100:74 (25:23; 21:22; 25:7; 29:22).

 

Domaćin se dobro uveo u meč, pa je brzo i lako došao do serije 5:0. Nije prošlo dugo, a gosti su uspeli da smeste loptu u koš nekoliko puta, pa su čak i poveli (5:6). Nalet Metalca zaustavio je Tomašević sa dva pogotka sa distance, tako da je Borac preuzeo vođstvo. Njegov primer sledio je Nikolić, pa su Čačani na trenutak mogli da odahnu. Ali samo na kratko, jer je Metalac ponovo poravnao skor, pa čak i poveo. Ali trojkom Kočovića na samom isteku prve deonice domaćin je prebacio suficit na svoju stranu (25:23).

 

Početak druge deonice nije doneo neku suštinsku promenu, barem što se tiče rezultata. Istina, Borac je sve vreme vodio, ali zaista neznatnom razlikom, tako da je Metalac itekako bio u igri. Štaviše, polovinom deonice tim iz Valjeva je vezao nekoliko učinkovitih ofanziva, pa je čak došao do vođstva (30:35). Domaćin je adekvatno uzvratio, pa je do odlaska na veliki odmor došao do minimalne prednosti (46:45).

 

Kada su se timovi vratili na parket, Borac je imao nešto veću inicijativu. Želeo je da što pre dođe do kakve-takve prednosti, ali je taj pokušaj ostao jalov. Metalac mu je dugo disao za vratom, tako da je publika i dalje gledala ravnopravnu igru. Ali onda je usledila košarkaška rapsodija Čačana. Kada su Čarapić i saigrači uspeli da vežu niz pozitivnih napada, domaćin je krajem deonice došao do +19 (71:52), što je bio najveći kapital jednog tima do tog momenta. Vladao je utisak da je Borac napokon uspeo da slomi otpor Metalca.

 

Trojkom Novakovića startovala je završna deonica. Ujedno, Borac je pobegao na +22 (74:52). Ako je postojao i tračak nade da Metalac može do iznenađenja, već u uvodnim minutima poslednje četvrtine je propao. Do kraja susreta Čačani su igrali taman toliko da ne dozvole opuštanje i neki nenadani šok. Takav odnos snaga imao je kao posledicu da je trener Mijatović pružio značajnu minutažu mladim nadama čačanskog kluba, koji su pobrali simpatije publike u dvorani. A kada je zvuk sirene označio kraj susreta, ubedljiva pobeda je završila u rukama domaćeg tabora, koji je ostvario četvrtu pobedu u Superligi.

 

Borac Mozzart: Đ. V. Ćurčić 5, Milošević 3, Lešić 2, Ivković 3, Nikolić 16, Radović 3, Tomašević 20, Dragićević 3, Kočović 16, Novaković 10, Todorović 2, Čarapić 17.

 

Metalac: Šinik 4, Bajić 8, Grušanović 6, Simanić 11, Stefanović 2, Šešlija 4, Ivković, Durmo 17, Janković 2, Teofilović, Luković 8.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar