Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanski većnici dodelili pet miliona protivgradnim strelcima

post-title
Foto: GZS


Čačak - Na juče održanoj sednici Gradskog veća grada Čačka većnici su raspravljali o 16 tačaka koje su se našle na Dnevnom redu. 

„Nagrada grada Čačka za preventivno delovanje protivgradnih strelaca iznosu pet miliona dinara za 50 ljudi u 25 protivgradnih stanica. Imali smo i odluku o pravilniku o sufinansiranju mera energetske efikasnosti porodičnih domaćinstava, odnosno zamenu stolarije. Opredeljeno je 58,2 miliona dinara u ove namene, pola novca je obezbedio grad a pola ministarstvo. Veoma brzo ćemo raspisati poziv i za privredne subjekte koji će izvoditi ove mere”, rekao je gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović.

Na veću je usvojena i izmena kolektivnog ugovora za ustanove kulture, gde će se izdvojiti sredstava za solidarnu pomoć za 141 zaposlenih. Usvojena je i promena Poslovnika o radu SO Čačak koja se odnosi na osnivanje stalnog tela za Komisiju za rodnu ravnopravnost kao stalno skupštinsko telo. Usvojen je i Izveštaj o radu PU Radost, a usvojen je i Program poslovanja za sledeću godinu.

Inače, na veću se jedna tačka odnosila i na povećanje cene grejanja za predstojeću sezonu i to za 14 odsto, što će biti oko 800 i 1 100 dinara po stanu na mesečnom nivou.

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar