Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Advokat Čvrkić: Ne podržavam politikanstvo, da sam bio na Kablaru ovo bih kazao Ćuti

post-title
Foto: Mediaportal/GZS


Čačak - Da sam imao priliku da popričam sa njim, argumentovano, rekao bih mu da poštujem borbu za ekologiju jer je to viši nivo svesti, ali da je priča o Kablaru politikantska, ne čak ni politička, kazao je jedan od uvaženih čačanskih advokata čiji koreni potiču sa vrha Kablara i porodica čija reč se ceni i pštuje.

„Kablar do pre tri godine niko nije interesovao, ni vlast ni ekologe, pa kad se vlast setila da bi mogla nešto napraviti, za početak pošten put, onda ekolozi kontriraju što samo pokazuje dokle smo mi došli kao društvo. Građani, politički neopredeljeni, listom su mi čestitali na izjavama, a to su obični ljudi, kasirke, pumpadžije, koji nisu politički ostrašćeni i koji smatraju da je bolje bilo šta napraviti. Ekolozima i Ćuti sam i onaj dan, na svim portalima poručio da ću ja uvek miran protest podržati, ali da je njihova borba lažna jer 200 metara kvadratnih vidikovca ne može ugroziti ekologiju na 500 kilometara kvadratnih napuštenog Kablara. Više padne drva od snega zimi nego što je prokrčeno za put! Više uništi ekologiju zaparložene livade i njive nego sve što je urađeno ljudskom rukom. Ako su pravi ekolozi zašto onda ne preduzmu nešto da se urede te njive i livade, da ponovo na njima možemo videti konje, krave, ovce, kao što sam viđao pre desetak dana kada sam prošao kroz Italiju, Nemačku, Austriju i Sloveniju...

I najvažnjije, 2012. sam bio kandidat za odbornika ispred DS Čačak, na tadašnjoj TV Čacak sam predlagao da se napravi žičara od Ovčar Banje do vrha Kablara. Svi su tad rekli da je super ideja i niko se nije bunio! Tako da po mom mišljenju protest nema veze sa ekologijom već sa samopromocijom, što je u redu, ali stvari onda treba nazvati pravim imenom”, kazao je Čvrkić za GZS.

Inače, najveći deo zemlje pri vrhu Kablara pripada familiji Čvrkića. Zanimljivo je da su baš Ivan i njegov brat, koji živi u inostranstvu, besplatno ustupili državi svoje imanje kroz koje je urađena pristupna saobraćajnica do budućeg vidikovca.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar