Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osnovna škola „Preljina“ - Manifestacija „Hranom do zdravlja“

post-title
Foto: OŠ Preljina


Već šesnaestu godinu za redom u Osnovnoj školi „Preljina“, održana je manifestacija „ Hranom do zdravlja“. U organizaciji učenika i učitelja mlađih razreda, zajedno sa drugarima iz izdvojenih odeljenja Prislonice i Rakove. 

Učenici su kao i svake godine nizom aktivnosti obeležili oktobar - mesec zdrave ishrane. Slogan koji prati ovogodišnju globalnu kampanju glasi „Voda je život, voda je hrana – sačuvajmo svaku kap!“, a za cilj ima da podstakne osećaj lične i kolektivne odgovornosti za opstanak vode na našoj planeti, pa samim tim i za opstanak svih nas . Voda je pokretačka snaga za ljude, za celu prirodu, ali i za privredu. Slatka voda nam treba svima, ali ona nije neiscrpna. Polako, ali sigurno ljudskom nebrigom rizikujemo da ostanemo bez ove dragocene tečnosti, od koje zavisi život čitave planete. 

Cilj obeležavanja ovog dana jeste informisanje najšire populacije o važnosti zdrave ishrane i pravilnih navika, kao i formiranje ispravnih stavova, posebno kod dece , da nauče da uživaju u ukusu bogatih plodova koje nam priroda daje. A, ima li nešto lepše o zlatne i bogate jeseni? NJeni plodovi su danas krasili dvorište naše škole, Sa tezgica, naših učenika širio se mirisi žutih dunja, grožđa tamljanike i rumenih jabuka. Manifestaciju je otvorio predsednik školskog odbora Branko Dragićević i tom prilikom pohvalio rad škole u popularizaciji formiranja zdravih navika u ishrani dece. 

Današnju manifestaciju smo obeležili uz prisustvo roditelja, baka, ujni, tetki i slučajnih prolaznika.Bio je to još jedan lep dan druženja škole i roditelja, još jedan od pokazatelja da su škola i porodica jedna velika kuća, gde se grade vrednosti uzajamnog poštovanja i uvažavanja. 

Ovom prilikom se zahvaljujemo roditeljima naših učenika koji posećuju naše manifestacije i učestvuju u njima.  

I iduće godine, kada zamirišu jabuke budimke, zašušte kukuruzi i ptice selice krenu ka jugu, opet ćemo biti tu. Da zajedno obeležimo zlatni mesec oktobar. Poručuju učenici Osnovne škole „Preljina“.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar