Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Projekat “Give me SoMe dialog” spaja mlade iz tri zemlje

post-title
Foto: Press služba


Proteklog vikenda u Gornjem Milanovcu u prostorijama regionalnog inovacionog startap centar Impuls održan je četvrti po redu sastanak u okviru međunarodnog projekta "Give me SoMe dialog" koji je okupio predstavnike Norveške, Švedske i Srbije. Projektni tim je razmatrao stanje projekta, identifikovani su izazovi i potrebe mladih ali i planirano testiranje aplikacija i sajtova koje su osmislili mladi iz sve tri pomenute zemlje.

-Okupili smo se sa ciljem da se mladima u svojim zajednicama poboljša digitalna komunikacija. U Impuls centru smo veoma ljubazno dočekani izašli su nam u susret po pitanju potreba vezanih za ovaj inovativni projekat. Ovde smo da testiramo veb sajt i aplikaciju na kojoj smo radili i da uživamo u lepom vremenu, jer u Norveškoj pada sneg - rekao je Harald Fakvam, koordinator projekta, predstavnik iz Norveške.

Sastanku u Impuls centru, prisustvovao je i predstavnik Omladinskog saveta komune Vefsn u Norveškoj

Ovde sam da prezentujem projekat “Give me SoMe dialog”. Ovaj projekat se fokusira na stvaranje bolje komunikacije kod mladih kroz administarciju, politiku, kao i na mentalno zdravlje omladine. U ovom slučaju pravimo aplikacije u Norveškoj, u Gornjem Milanovcu veb sajt, ali to u stvari može biti svaka ideja koja za cilj ima poboljšanje komunikacije kod mladih. Moj utisak o Gornjem Milanovcu je da je to jedan grad sa bogatom kulturom, a imao sam priliku i da upoznam mnogo sjajnih ljudi.- izjavio je Jakob, predstavnik Omladinskog saveta komune Vafsen u Norveškoj.

Projekat kreiraju mladi i uporedo se upoznaju i uče o sličnosti i razlikama u svakodnevnom životu u pomenute tri države. Predstavnici opštine Gornji Milanovac koja učestvuje u projektu su Đurđa Vučićević iz Gimnazije “Takovski ustanak”, Vukašin Nedeljković iz TŠ “Jovan Žujović”, Tamara Pantelić iz ETŠ “Knjaz Miloš” i Andrea Nišavić koja je na početku projekta bića učenik Gimnazije “Takovski ustanak”, a sada je student prve godine Fakulteta veterinarske medicine.

-Projekat je vezan za probleme i dileme sa kojima se suočavaju mladi, odnosno pravljenje platforme u vezi sa tim. Pomoću ovog projekta biće olakšan način da mladi iskoriste mogućnosti koje opština pruža adolescentima u cilju napredovanja. Na platformi projekta nalaziće se blog na kome će mladi moći da pišu svoje probleme sa kojima se suočavaju, a na koja će im odgovarati stručna lica. U vezi sa ovim projektom mi smo već bili u Norveškoj i u Švedskoj i ponovo ćemo ići u novembru, a najverovatnije i u julu- rekla je Tamara Pantelić iz ETŠ “Knjaz Miloš”

Projekat je finansirala Evropska unija kroz Erasmus+ program razmene mladih, a delom je podržan iz fondova Kraljevine Norveške.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar