Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



FTN u Čačku obeležio Dan fakulteta (FOTO)

post-title
Foto: Mediaportal


Svečanom akademijom i otvaranjem dve nove laboratorije – za digitalne inovacije i  automatizaciju, robotiku  i intekligentne sisteme ,Tehnički fakultet u Čačku obeležio je svoj dan.

Fakultet je ostvario zapažene rezultate u prethodnih godinu dana. Redovni  profesor dr Predrag Petrović našao se  medju najistaknutijim naučnicima iz celog sveta na prestižnoj listi  Univerziteta u Stanfordu ,  zbog čega mu je dodeljena povelja Univerziteta u Kragujvcu. Fakultet je prepoznatljiv i po velikom broju medjunarodnih i nacionalnih projekata , koji se realizuju sa saradnicima sa Univerziteta iz Kine, Indije i Evrope, a jedan projekat se realizuju sa Univerzitetskom Dečjom klinikom u Tiršovoj.

Svečanosti povodom Dana fakulteta su prisustvovali i gosti iz Kine, Indije , Evrope  i Srbije koji sa fakultetom rade na realizaciji brojnih medjunarodnim projekata.

Na Tehničkom fakultetu na svim studijskim progarmima u prethodnoj skolskoj godini  diplomirao je  421 student, a u ovu školsku godinu upisano  je  611 studenata. Dan fakulteta prilika je da se najboljim studentima dodele priznanja i nagrade. Fakultet tehničkih nauka medju prvima je u Srbiji  ušao u sistem visokog obrazovanja po dualnom modelu, po kojem se trenutno školuje 20 studenata.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar