Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačansko javno preduzeće “Gradac” učestvuje i ove godine u programu “Moja prva plata”

post-title
Foto: TV Lav plus


Nakon pozitivnog  iskustva iz prethodne godine u realizaciji programa moja prva plata,  kada su angažovali dve nezaposlene osobe, master inženjera građevinarstva i master inženjera saobraćaja, praksa je nastavljena I u 2023. godini.

 “Javno preduzeće Gradac je tražilo tri lica kroz program ” Moja prva plata”. Nije nam se javio pravnik, ali su se javila dva svršena studenta Univerziteta u Beogradu – master inženjera građevinarstva i master inženjera saobraćaja. Oni su obavili stručnu  praksu I kroz program  poslovanja preduzeća koji je usvojen na sednici Skupštine grada mi smo dobili sredstva da ta dva lica zaposlimo na neodredjeno vreme. I ove godine smo zbog deficita obrazovanih kadrova iz oblasti arhitekture , urbanizma i gradjevinarstva  aplicirali za pet lica”  , kaže  Milan Bojović direkor JP “Gradac “

Po aktuelnom javnom pozivu JP “Gradac” je apliciralo za angažovanje mladih osoba sledećih zanimanja:  dipl. inž. arhitekture (dve osobe)
– dipl. inž. građevinarstva (jedna osoba),  dipl. inž. elektrotehnike (jedna osoba), geodetski tehničar (jedna osoba).

Prijavljivanje kandidata  na pozicije po konkursu počelo je 13. novembra I traje do 6. decembra, a potom je do 22 . decembra planirano povezivanje kandidata sa poslodavcima iz javnog I privatnog sektora. Konačna lista poslodavaca  sa brojem izabranih kandidata  na odredjenim pozicijama  biće objavljena od 23.do 29. decembra , a u januaru sledeće godine biće potpisani ugovori I popčeće realizacija programa .

Cilj programa  Moja prav plata je da se podstakne osposobljavanje mladih za rad i njihovo zapošljavanje  kao I  da se  pruži podrška privredi kako bi rešila  probleme  sa nedostatkom kadrova.

Mladima sa srednjim obrazovanjem NSZ isplaćuje mesečnu novčanu naknada od 28.000,00 dinara, dok za one sa visokim  obrazovanjem naknada iznosi 34.000,00 dinara.

Projekat Moja prva plata  traje devet meseci I realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar