Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Još jedno srpsko selo dobija vrtić: Počinje izgradnja objekta u Zablaću kod Čačka, spas za mališane i roditelje koji žive u ovom kraju

post-title
Foto: RINA


Čačak - Još jedno srpsko selo dobiće vrtić, a u pitanje je Zablaće kod Čačka u kom živi veliki broj mališana. Na taj način će biti olakšano roditeljima koji žive u ovom, ali i okolnim mestima. Zvaničan početak izgradnje vrtića očekuje se u narednih dvadeset dana.

- Grad Čačak je jedan od četiri grada i opštine u celoj Srbiji koji je prošao na konkursu Ministarstva prosvete u okviru Projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” za ovu godinu, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.
On je istakao da je prolasku na konkursu prethodio veliki trud lokalne samouprave, kako bi uopšte moglo i da se konkuriše.

- Četiri godine unazad radimo na, pre svega, planskom aktu, pribavljanju zemljišta i objekata u svojinu grada, zatim na rešenju o uklanjanju objekata i, naravno, projektno-tehničkoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli. Sve to je završeno pre dve godine, a samim tim su se stekli uslovi da konkurišemo kod Ministarstva prosvete i jedan smo od četiri grada i opštine u celoj Srbiji, sa kojim je resorno ministarstvo potipsalo ugovor u martu – rekao je Todorović.

Za izgradnju novog vrtića u Čačku izdvojeno je preko 110 miliona dinara, prostiraće se na oko 1.200 metara kvadratnih i obezbediće 120 novih mesta za mališane koji će biti podeljeni u šest grupa, a pripada PU “Moje detinjstvo“.

 RINA

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar