Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pri kraju izgradnja mosta koji spaja Gornji Gorevnicu i Vraniće

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je danas sa saradnicima, posetio Gornju Gorevnicu, gde su pri kraju radovi na izgradnji mosta, koji ovu mesnu zajednicu spaja sa Vranićima. Most se nalazi na regionalnom putu, a na zahtev meštana Gornje Gorevnice, lokalno rukovodstvo je obezbedilo ovu investiciju preko Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, koje je uradilo predmer i predračun i veoma brzo počelo rekonstrukciju mosta koji je bio nebezbedan, jer je jedan stub oštećen tokom letnjih padavina.

 

-Rekonstrukcija ovog mosta podrazumeva rušenje oštećenih delova konstrukcije, izradu nove kolovozne ploče, pešačkih staza i asfaltnog zastora, ali i nove zaštitne ograde. Čitavi ovi radovi završeni su za dva meseca i očekujemo još uređenje korita uzvodno i nizvodno od mosta, koji je raspona 13 metara, dok je širina kolovoza na mostu šest metara – rekao je gradonačelnik Todorović.

 

Ova investicija je vredna oko 18 miliona dinara, a finansira je javno preduzeće „Putevi Srbije“. Gradonačelnik Todorović je podsetio da je tokom leta završen i most koji spaja Gornju Gorevnicu i Miokovce, a koji je bio urušen, veoma brzo je urađen, za šta je Grad iz budžeta izdvojio oko 30 miliona dinara. Na ovaj način, kako je naglasio, siguran i bezbedan saobraćaj, sada imaju meštani Gornje Gorevnice, Miokovaca, Vranića, ali i okolnih sela.

 

 

 

ZA DESETAK DANA OTVARA SE ZA SAOBRAĆAJ MOST MRČAJEVCI - MRŠINCI

 

Gradonačelnik Milun Todorović rekao je da je u nedelju, sa sardnicima, posetio Mrčajevce i uverio se da je izgradnja mosta u završnoj fazi, podsećajući da će radovi biti završeni pet meseci pre prvog zadatog roka.

 

-U završnoj fazi je izgradnja kolovoza, za nekoliko dana most će biti završen u punom profilu, sa 103 metra dužine, šest metara širine, kao i novom javnom rasvetom. Za najkasnije desetak dana očekujem da most bude otvoren za saobraćaj – rekao je prvi čovek Čačka.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar