Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kako do bolje populacione kulture?

post-title
Foto: Infopress


Na Trgu ustanka u Čačku održana je promocija projekta ,, Kako do bolje populacione kulture “. Cilj je da se ukaže na mere poplacione politike, ali i na unapređenje saradnje institucija i građana  kao i na inovativne metode koje doprinose informisanosti, mobilizaciji i motivaciji stanovništva u ostvarivanju populacionih ciljeva.

Predsednica organizacije ,,Oaza sigurnosti”, Mina Mijailović napominje da je u prethodom periodu pažnja bila posvećena ženama iz ranjivih grupa. 

Negativni prirodni priroštaj  u Srbiji se evidentira od 1992. godine. Od tada do 2019.godine umrlo je oko 780. 000 stanovnika više nego što se rodilo. Čačak ima 105.612 stanovnika,  mlađih od 30 godina je 31. 215 i svi ovi podaci ukazuju da moramo da se zapitamo kakva je demografska slika naše zemlje?

Neke od postojećih mera populacione politike koje sprovodi grad Čačak  odnose se na finansijsku podršku podsticanja rađanja kao što je jednokratna novčana pomoć za novorođeno dete. Kao mera izdvaja se i regresiranje dela troškova boravka dece u predškolskim usanovama na teritoriji grada.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar