Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Raspisan konkurs za energetsku sanaciju objekata u Čačku

post-title
Foto: Mediaportal


Grad Čačak je raspisao javni poziv za mere energetske sanacije koji je otvoren do utoška sredstava, a najkasnije do 31. decembra ove godine. Građani mogu da konkurišu za dve mere, a svi objekti za koje se konkuriše moraju biti uknjiženi.

Za realizaciju projekta obezbeđeno je 58,2 miliona dinara. Grad Čačak je iz budeta opredelio 29,1 milion dinara, a isti iznos dobijen je od ministarstva rudarstva I energetike. Građani i ove kao i prethodne godine mogu da konkurišu za zamenu fasadne stolarije, izolaciju objekata, ugradnju kotlova na gas I bio masu , ugradnju toplotnih pumpi I solarnih panela za proizvodnju elekrične energije za sopstvene potrebe, ukupne snage do 10,8 kW. Ove godine važe izmenjeni uslovi koje je propisalo resorno ministarstvo I primenjuju se na svih 151 lokalnu samoupravu u Srbiji koja učestvuje u pogramu energetske sanacije.

“Uz obaveznu dokumentaciju gradjani moraju dostaviti I rešenje izdato od strane gradske uprave za urbanizam kojim se potvdjuje da je prihvaćen projekat unutrašenje gasne instalacije u objektu prilikom odobravanja priključka na gas od strane Srbijagasa”, ističe Vladimir Gojgić, načelnik Gradske uprave za LER.

Novina ove godine je da gradjani mogu da konkurišu za dve mere. Svi koji su i prošle godine koristi podstcajna sredstaza energetsku sanaciju mogu to da učine I ove godine, a svi projekti se finansiraju do 50 odsto ukuprne uinvesticije. U konkursu su navedeni iznosi za svaku meru, pa tako za zamenu fasadne stolarije subvencija je 50 odsto, odnosno 160.000 dinara , za kotlove 90.000 , solarne panele 420.000 dinara. Prijave se šalju do kraja godine, a komisija će obradjivati dospele prijave I nakon provere podataka gradjanima će biti odobrena sredstva, a potom sledi potpisivanje trojnih ugovora iznmeju gradjana, firme i lokalne samouprave. Realizacija mera počineje na proleće sledeće godine.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar