Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanski odbornici potvrdili odluku Vlade o pomoći srednjoškolcima

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Na danas održanoj sednici gradskog parlamenta grada Čačka, pred odbornicima se našao dnevni red sa samo jednom tačkom koja se odnosila na dodelu novčane pomoći u iznosu od 10.000 dinara učenicima srednjih škola.

„Juče sam sazvao hitnu sednicu skupštine grada Čačka, na osnovu predloga Gradskog veća, a u skladu sa zaključkom koji je donela Vlada Republike Srbije o jednokratnoj pomoći učenicima srednjih škola na teritoriji Republike Srbije. Donećemo odluku, obrasce i formulare koji su potrebni da bi učenici sa teritorije grada Čačka koji pohadjaju srednje škole mogli da ostvare svoje pravo i dobiju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara”, rekao je predsednika Skupštine grada Čačka, Igor Trifunović.

Trifunović je naglasio da na teritoriji grada Čačka, srednje škole pohađa oko 5.000 učenika.

„Mi očekujemo posle usvajanja ove odluke i obrazaca, da to dostavimo Ministarstvu finansija koje će ili danas ili u ponedeljak prebaciti sredstva koja će se isplaćivati našim punoletnim učenicima ili njihovim roditeljima ukoliko su maloletni. Mi ćemo proslediti obrasce i formulare koje roditelji sa svojom decom treba da popune i da već u ponedeljak te obrasce i formulare vrate”, kazao je Trifunović.

On je dodao da će đaci koji žive na teritoriji grada Čačka, a srednju školu pahađaju na teritoriji neke druge lokalne samouprave svoje pravo na 10.000 dinara novčane pomoći ostvariti preko svoje škole i lokalne samouprave na čijoj se teritoriji ta školska ustanova nalazi.

Čačanska opozicija ipak ne gleda blagonaklono na ovaj potez države, smatrajući to za kupovinom glasova za predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 17. decembar.

„Ovo je uvreda za ljudski rod i za sve gradjane grada Čačka i Republike Srbije. Došli smo do toga da SNS otvoreno kupuje glasove novcem grada Čačka. Da oni toliko misle o penzionerima, učenicima srednjih škola i ostalim građanima oni bi ovu novčanu pomoć podelili u junu. Međutim, njima je stalo da pre 17. decembra podele ova novčana sredstva ne bi li povećali broj glasova. Ja se nadam da gradjani grada Čačka i Republike Srbije neće dozvoliti sebi da im an aovakav način urušavaju ugled i dostojanstvo. Ja shvatam da je teška ekonomska situacija, da moramo ovakvim vidovima pomoći građanima da prežive ova teška vremena, ali to činiti na ovakav način, pre izbora je skandalozno”, rekao je Miloš Marić, šef odborničke grupe Nove Srbije.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar