Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



„Ti si ona” - model haljine inspirisan čuvenom slikarkom poklonjen je Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović”

post-title
Foto: Čačanska rodna


Povodom obeležavanja jubileja 150 godina od rođenja Nadežde Petrović, održana je modna revija kompanije P.S. fashion pod nazivom „Ti si ona”, na kojoj je jedan od predstavljenih modela haljine inspirisan Nadeždom Petrović. Ovaj omaž slikarki poklonjen je Umetničkoj galeriji ,,Nadežda Petrović“, a biće izložen u prostorijama Gradske uprave Grada Čačka. Na konferenciji za medije održanoj tim povodom obratili su se direktor Umetničke galerije ,,Nadežda Petrović“ - Branko Ćalović, kreatorka haljine i kolekcije „Ti si ona” - Slađana Pantović i pomoćnik gradonačelnika Čačka - Miroslav Petković.

,,Revija „Ti si ona” na pravi način je povezala istoriju, tradiciju i kulturu sa modom i odraz je svojevrsnog poštovanja prema ženama koje su ostavile dubok trag u našoj istoriji. Drago nam je da je među trinaest ličnosti koje su bile predstavljene i inspiracija za ovu ekskluzivnu modnu reviju uvrštena i Nadežda Petrović, rodonačelnica srpske moderne i to upravo u godini kada obeležavamo 150 godina od njenog rođenja. Kompanija P.S. doprinela je promociji umetnosti i radujemo se našoj daljoj saradnji i razmeni ideja u cilju razvoja kulturne scene u našem gradu. Zahvaljujemo se na ovom poklonu kompaniji P.S. i gradu Čačku.“ – rekao je Branko Ćalović, direktor Umetničke galerije ,,Nadežda Petrović“.

Slađana Pantović, autorka modela haljine koja će biti eksponat poklonjen Umetničkoj galeriji ,,Nadežda Petrović“, objasnila je svoju viziju tokom stvaranja ove haljine i zahvalila se na podršci Gradu Čačku za realizaciju revije.

,,Posmatrajući Nadeždu Petrović kao ličnost, i ovu haljinu, možemo videti sjajnu vezu između onoga što je ona zaista bila jednim svojim delom, nije to pokazivala svojom garderobom ali na svojim slikama jeste – ekspresionizmom. Stvarala je jednu priču života, strasti, ljubavi i svetlosti. Iako u tamnoj garderobi, ja sam njenu dušu doživela na taj način.“

,,Mislim da će to biti prilika da se Nadežda predstavi na neki nov savremen način kada se izloži u holu Gradske uprave, kao i da se oplemeni taj prostor i da se nađe sa drugim značajnim umetnicima i ličnostima značajnim za Čačak.“ – zaključio je Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika Čačka.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar