Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana konvencija liste "Nacionalno okupljanje“ u Čačku

post-title
Foto: FB stranica Dveri


Sinoć je u Čačku održana konvencija nacionalnog okupljanja, liste pod rednim brojem 4 na sledećim parlamentarnim izborima.

Na konvenciji su govorili: Boško Obradović - predsednik Srpskog pokreta Dveri, Milica Đurđević Stamenkovski - predsednica Srpske stranke Zavetnici, prof. dr Tamara Milenković Kerković - potpredsednica Srpskog pokreta Dveri, prof. dr Dušan Proroković - predsednik Političkog saveta Srpske stranke Zavetnici, Dr Vladimir Dimitrijević – profesor i Igor Ivanović - publicista i pisac.

Milica Đurđević Stamenkovski je istakla da će srpski narod odbaciti sve ultimatume koji se nalaze pred njim i da Nacionalno okupljanje ima zadatak da povrati dostojanstvo i nacionalni ponos.

"Sedamnaestog decembra biramo da li smo država ili kolonija. Biramo između Ustava i ultimatuma, između Kosova i Metohije i Kurtijeve lažne države. Građani Srbije izabraće svoju zemlju. EU nama uskraćuje pravo na državu, ne postoji ni jedna zemlja koja je bila izložena takvim zahtevima, da se odrekne 12% svoje teritorije. O suverenitetu i državi se ne pregovara. Ne postoji niko u Srbiji ko ima mandat da preda Kosovo i Metohiju i da nas ispiše iz istorije“, rekla je Đurđević Stamenkovski

Boško Obradović je istakao da prvo što će Nacionalno okupljanje uraditi jeste promena ekonomske politike, kao i da će buduća vlast imati pet osnovnih principa: “Jaka ekonomija i domaća privreda! Jaka porodica! Jaka srednja klasa! Novi srpski suverenizam! Decentralizacija Srbije!“

“Dva najveća iskušenja u kojima je sadašnja vlast doživela fijasko su politika prema Kosovu i Metohiji i socijalno-ekonomska kriza koja je dovela do osiromašenja građana. Vlast SNS-a godinama se predstavljala kao patriotska, koja brani Srbe na KiM, i kao ekonomski uspešna, koja zapošljava i podiže životni standard građana. Francusko-nemački ultimatum o priznanju lažne države Kosovo, koji je Vučić prihvatio u Briselu i Ohridu, razvejao je lažni patriotizam vlasti, a ogromni skokovi cena i pad kupovne moći građana raskrinkali su lažnu statističku sliku ekonomskog tigra“, rekao je predsednik Srpskog pokreta Dveri.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar