Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradsko veće Čačka: Donete odluke pribavljanju zemljišta u javnu svojinu za gradnju kapitalnih objekata i razvoj Slatinske banje

post-title
Foto: Press služba


Danas je održana 76. sednica Gradskog veća Grada Čačka. Većnici su usvojili predlog rešenja o pribavljanju u javnu svojinu Grada Čačka izgradnjom drumskog mosta preko Lozničke reke u Bulevaru vojvode Putnika u Čačku.

-Na ovaj način, preko mosta, Bulevar vojvode Putnika će se spojiti sa Nemanjinom ulicom. Takođe, doneto je rešenje o pribavljanju u javnu svojinu dela parcele za proširenje Birčaninove ulice, kao i pet odluka o otuđenju zemljišta. Zemljište je otuđeno na poslednjem javnom nadmetanju, koje je organizovano 28. novembra ove godine. Nakon ugovaranja, u gradsku kasu biće uplaćeno 165 miliona dinara – rekao je predsednik Gradskog veća gradonačelnik Milun Todorović. On je istakao da je veoma važna odluka koja je doneta na današnjem zasedanju i eksproprijacija zemljišta u Slatini, prema zaključku Vlade RS o otuđenju javnog interesa za pribavljanje u svojinu objekta i zemljišta u Slatinskoj banji. 

-Želimo da pribavimo taj objekat, koji se nalazi uz objekat i zemljište koje je u svojini Grada Čačka. Kada se steknu infrastrukturni uslovi da Slatinska Banja dobije status banje, naša želja je da nastavimo izgradnju i da objekat koji smo pribavili namenimo za ambulantu, i da nastavimo da infrstrukturno i na sve ostale načine unapređujemo Slatinsku Banju – rekao je Todorivić. Takođe, potvrđen je predlog rešenja o pribavljanju u javnu svojinu izgradnjom vodovodne mreže u Bečnju i Bresnici.

-Ovo je veoma važna odluka. Konkurisali smo kod Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i očekujemo da u narednih desetak dana, bude doneta najpozitivnija odluka po nas i da od resornog ministarstva dobijemo više od 80 miliona dinara za nastavak izgradnje vodosistema u Bresnici i Bečnju – rekao je Todorović. Na dnevnom redu bilo je i postavljanje načelnika Gradske uprave za finansije i Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

- U obe uprave, načelnicima koji su i do sada bili, nastavlja se mandat i u narednih pet godina. Na čelu Gradske uprave za finansije ostaje diplomirani ekonomista Zoran Todosijević, a na čelu Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove dipl. pravnik Nebojša Bežanića. Moji saradnici i ja veoma smo zadovoljni kako su do sada, zajedno sa svojim zaposlenima, obavljali ovaj posao i dali veliki doprinos u razvoju našeg grada – rekao je gradonačelnika Čačka.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar