Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Otvoren Lidl u Kraljevu - jedinstveno iskustvo kupovine sada dostupno i Kraljevčanima

post-title
Foto: Press služba


Poznata nemačka kompanija Lidl, koja predstavlja vodeći prehrambeni trgovinski lanac u Nemačkoj i Evropi, otvorila je prvu prodavnicu u Kraljevu, a jubilarnu 70. u Srbiji.

Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić izjavio je da su Kraljevčani, pored velikog broja marketa koji postoje u čitavoj Srbiji, pa i u našem gradu, kao i pored kraljevačkih trgovinskih lanaca, sa velikim nestrpljenjem iščekivali otvaranje ovog hipermarketa. 

„Veliki broj ljudi, a pogotovo naših domaćica, pitali su se kada će u Kraljevu biti otvoren Lidl. Kada su kupili zemljište, i kada smo najavili otvarenje Lidla, nestrpljenje je postalo još veće. Danas, 7. decembra, otvorili smo ovaj objekat koji će, siguran sam, znatno proširiti izbor domaćih kupaca, pa sada u Kraljevu imamo gotovo sve prodavnice koje postoje i u drugim gradovima u Srbiji“, kazao je Terzić. 

Prema njegovim rečima, sada će naši sugrađani imati još veći izbor asortimana, pa pored prodavnica u svom kraju, imaju mogućnost kupovine i u Lidlu čija roba se ne može naći u drugim marketima u našem gradu. 

„,Meni je od osobitog značaja to što u Lidlu imate veliki broj nemačkih proizvoda, koji su jako kvalitetni, ali postoji i mnogo proizvoda iz Srbije koji se prodaju u njihovim prodavnicama u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Kruševcu, Kraljevu, a zbog svog kvaliteta prodaju se i u Lidl prodavnicama u drugim zemljama. Cilj svih proizvođača hrane u Srbiji treba da bude da svojim kvalitetom zadovolje uslove Lidla kako bi svoje proizvode prodavali u njihovim prodavnicama u našoj zemlji, ali i kako bi imali priliku da srpske proizvode izvoze u Lidl prodavnice u inostranstvu“, naglasio je predsednik Pirvremenog organa Grada.

Prema rečima rukovodioca Korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija Jasmine Šrndić, otvaranjem poslovnice u Kraljevu, sada na teritoriji Republike Srbije posluje 70 Lidl prodajnih objekata u 40 gradova.

„Lidl potrošačima, kako generalno u Srbiji, tako i u Kraljevu, nudi jedan odabran asortiman i proizvode sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. Našim potrošačima želimo da pružimo jednostavnu i brzu kupovinu kroz široke rafove i brze kase kako sama kupovina ne bi trajala dugo. U asortimanu od 2.800 proizvoda, više od 600 je od domaćih dobavljača iz Srbije“, pojasnila je Šrndić.

 Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe, prve prodavnice u Republici Srbiji otvorila je u oktobru 2018. godine sa ciljem da potrošačima ponude jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu su prepoznati svuda u svetu. Srbija je jedna od 32 zemlje širom sveta u kojima Lidl posluje sa oko 12.200 prodavnica, kao i više od 220 logističkih centara i skladišta.

Prvi savremeni diskont u Srbiji zapošljava 3.300 radnika, a u Kraljevu Lidl tim čini oko 30 zaposlenih koji će, prema najavi, imati privatno zdravstveno osiguranje pod jednakim uslovima za sve, što je jedan od posebnih pogodnosti koje imaju za zaposlene. Kraljevački Lidl, u Karađorđevoj ulici broj 153, narednih nekoliko sedmica će imati i specijalne popuste samo u našem gradu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar