Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Grad Kraljevo darivao besplatne sadnice vrtićima, školama i građanima

post-title
Foto: Press služba


Odsek za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Kraljeva je, u okviru mera zaštite od aerozagađenja, na centralnom gradskom trgu, organizovao podelu besplatnih sadnica zainteresovanim građanima. Događaju je prisustvovao i predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić.

 Kako je istakao, Grad Kraljevo već treću godinu zaredom obezbeđuje sredstva za kupovinu sadnica koje se kasnije sade u dvorištima osnovnih i srednjih škola, kao i vrtića na teritoriji grada.

„Deo sadnica poklanjamo i građanima Kraljeva, a s obzirom na broj ljudi koji je ovde sa nama, možete shvatiti da su Kraljevčani vrlo zainteresovani da zasade drvo“, kazao je Terzić, istakavši da će se Grad truditi da i narednih godina organizuje ovakve aktivnosti.

 Prema rečima šefa Odseka za zaštitu životne sredine Slavice Popović, u okviru aktivnosti podele besplatnih sadnica predviđeno je da određeni broj bude dodeljen vrtićima „Mladost“ i „Poletarac“, osnovnim školama „Svetozar Marković“, „Čibukovački partizani“ i „Vuk Karadžić“, kao i Specijalnoj bolnici „Agens“ u Mataruškoj Banji.

Finansijskim planom Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Kraljeva planirana su sredstva za sprovođenje mera zaštite od aerozagađenja i mera adaptacije na klimatske promene u cilju skretanja pažnje javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine sa posebnim osvrtom na izmenjene klimatske uslove u lokalnoj zajednici. Cilj je i ozelenjavanje i ulepšavanje javnih površina, promovisanje zaštite životne sredine kako bi što veći broj stanovnika bio upoznat sa aktuelnim ekološkim problemima i povećanjem zelenih površina. Takođe, kroz ovakve aktivnosti obezbeđuje se obogaćivanje lokacija, zaštita objekata od atmosferskih uticaja, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha kao mera zaštite od aerozagađenja u skladu sa Planom kvaliteta vazduha.

Kraljevčani su danas, na gradskom trgu, imali priliku da odaberu i potpuno besplatno uzmu sadnicu hrasta, breze, jorgovana, javora, leske, platana, kestena, lipe, oraha, graba, jele, crnog ili belog bora, duglazije, kedra i smrče.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar