Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradonačelnik Todorović dodelio nagrade i stipendije najboljim čačanskim studentima i đacima

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je u sali Kulturnog centra dodelio studentske i učeničke stipendije, kao i jednokratne nagrade najboljim đacim i studentima. Ukupno je dodeljeno 267 stipendija i nagrada, a iz budžeta Grada za ove namene je izdvojeno 18 miliona dinara.

Studentske stipendije u mesečnom iznosu od 10.000 dinara u deset mesečnih rata dobilo je 130 studenta sa ostvarenom prosečnom ocenom većom od 8,50. Učeničke stipendije, u mesečnom iznosu od 6.000 dinara u deset mesečnih rata, dobilo je 14 učenika koji pohađaju škole za talente.

Jednokratne nagrade od 15.000 dinara, ove godine, zaslužilo je 16 studenta prve godine fakulteta, koji su na konačnoj rang listi osvojili 95 i više poena, kao i 107 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na republičkom takmičenju osvojili prvo, drugo ili treće mesto.

Posebnu nagradu od Grada, dva laptop računara, dobile su najbolje studentkinje , Aleksandra Pandurović, koja pohađa 2. godinu Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i Nikolina Vasilijević, koja je na 6. godini Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorvić poželeo je najboljim učenicima i studentima da nastave sa marljivim radom, ostvare se u svojim profesijama, i kako je rekao, ne zaborave Čačak, jer će aktuelno lokalno rukovodstvo uvek raditi na tome da stvori što bolje uslove za mlade, a posebno one koji se svojim znanjem ističu i na najbolji mogući način predstavljaju naš grad.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar