Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vraća se u grad svojih predaka: Poznati srpski glumac i prvak Narodnog pozorišta Ljubivoje Tadić u Čačku, građanima poručio - Srbija ne sme da stane

post-title
Foto: RINA


Čačak - Poznati srpski glumac, režiser i književnik, Ljubivoje Tadić, odlučio je da se vrati u grad svojih predaka, Čačak, iz kojeg su otišli krajem osamdesetih godina prošlog veka. Njegov otac Rastko u grad na Moravi doselio se kao beba iz Nove Varoši. Ljuba je najveći deo detinstva  proveo u ovom gradu i za njega su mu vezane najdraže uspomene.

- Naša porodična kuća se nalazila u Učiteljskoj 5 , a današnji dom zdravlja i dečiji dispanzer bila su naše dvorište i bašta. Bio sam protiv prodaje kuće ali moj otac i stričevi su ipak odlučili to da učine pa sam ostao u manjini , priča Ljuba koji je upravo ovih dana u produkciji Glasa zapadne Srbije i studija 4N snimio dokumentarnu storiju ,,Čačak mog života“.

Iza Tadića je bogata i plodotvorna glumačka karijera a taj dar poneo je od svog oca Rastka i strica Ljube Tadića. Ali, osim glumačke iza njega je i politička karijera. Bio je veoma blizak saradnik Zorana Đinđića i osnivač brojnih prodemokratskih i nevladinih organizacija u periodu 1990 – 2000.

Bio je savezni poslanik u Skupštini SRJ u Veću građana kao poslanik Dos – a. Političku karijeru završio je 2003. zbog dogovorenog raspada zajedničke države Srbije i Crne Gore.

U periodu 2000 – 2005, bio je na dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu. Sada je prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

- U političkom životu Srbije sam veoma malo učestvovao. Čak i na izborima sam ucestvovao uglavnom belim listićima. Sada ću napustiti tu svoju taktiku uz molbu građanima za veliku izlaznost i političke stranke na poštene izbore, da na pravi način saznamo koja je ja najjača politička snaga u državi. Ja znam koja je, ali vam ne mogu kazati,ali sam siguran da Srbija ne sme da stane - rekao je Tadić.

Inače Tadić je žestoko kritikovan od strane svojih demokratskih kolega zbog toga što je navodno 2012. umesto partijskog saborca Tadića podržao Tomu Nikolić za predsednika Srbije.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar