Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Spasio 40 života i zato je danas dobio posebnu povelju zahvalnosti: Grad Čačak proslavio svoj dan, na svečanoj sednici uručena pestižna priznanja za kolektive i pojedinice (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Čačak - Grad na Moravi danas je proslavio svoj dan, a povodom 18. decembra održana je Svečana sednica Skupštine grada u sali Kulturnog centra. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović pozdravio je sve prisutne i čestitao laureatima dodajući da kroz njih pokazujemo ko smo i kakvi smo.

-Čestitam profesoru Vukašinu Spasoviću od srca i ukratko da kažem da je profesor čitavog svog radnog veka bitisao, boravio, radio i proizvodio ono što je najvažnije, a to su đaci, vodeći računa da svako dete ima zasluženu ocenu i da ima dopunsku nastavu i da ima pravo da se priprema za visoko školstvo. Takođe i čestitke i našem najstarijem i najuticajnijem nedeljniku Čačanskom glasu koji manje od jednog veka objektivno, pravovremeno i kvalitetno obaveštava sve građane koje žive u Čačku i Moravičkom okrugu, veliki broj dopisnika, fotografa, fotoreportera i uvek sa istinom za naše građane, rekao je Todorović.

Posebnu povelju zahvalnosti dobio je Nemanja Bogosavljević iz Mčajevaca koji je tokom ove godine spasio, ne manje od 40 života. Kada je samo pola minuta pre nego što će se most srušiti zaustavio autobus pun radnika iz Turkse.

- Iako se vratio iz Beograda sa porodicom da živi u svojim rodnim Mrčajevcima, on je na vreme u rano jutro 17. juna vide da će most na Moravi da se uruši. Mi smo godinama želeli, ali nikada nismo imali novca da ga obnovimo. On je video da autobus pun radnika, turskih državljana, koji su krenuli da grade Moravski koridor hoće da pređe preko mosta i zaustavio ga, spasivši i njih i nas od velike tragedije”, rekao je Todorović.

 



Još jedan dobitnik ovogodišnje Decembarske nagrade je Slobodan Vebel,bivši fudbaler Borca rođen 8.jula 1940.godine u Čačku.

Fudbalsku karijeru započeo je 50 .tih godina prošlog veka u juniorskom timu FK Borac. Selekciju crveno belih dečaka tada je predvodio slavni reprezentativac velike Jugoslavije Ivo Stevović,n akon toga naš nezaboravni profesor Živorad Stanković,a već 1958. godine sa nepunih 18 godina Vebel postaje član prvog tima. U toj ekipi, između ostalih, nastupali su Dragan Bojović Patak, Stanković , Pićo Nikolić, Mišo Grbović, Miro Vučićević, sve slavna imena čačanskog fudbala.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar