Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Izuzetan rad odbornika SO Gornji Milanovac - pohvale za budžet za 2024.godinu

post-title
Foto: Press služba


Danas je održana dvadesetpeta redovna sednica SO Gornji Milanovac. Najvažnija tačka dnevnog reda dvadesetpetog redovnog skupštinskog zasedanja bila je usvajanje budžeta za 2024. godinu. Nakon detaljnog izlaganja svih pozicija budžeta koji iznosi 2.103.862.000,00 dinara uz iznošenje pozitivnih stavova, kako opozicije tako i odbornika članova političkih stranaka aktuelne vlasti, svi odbornici su dali saglasnost na njegovo usvajanje. Rad današnje sednice je bio veoma primeren i vrlo konstruktivan.

-Želim da izrazim veliko zadovoljstvo time kako je izgledala današnja sednica. Mislim da je ovo primer kako treba da izgledaju skupštinska zasedanja. Obradili smo sve tačke dnevnog reda. Jednoglasno smo usvojili budžet opštine za 2024. godinu. Budžet je obuhvatio sve segmente razvoja, ima i socijalnu komponentu, predviđeno je i povećanje zarada budžetskih korisnika, a znatna su ulaganja u razvoj poljoprivrede i sporta. Treba još jednom pomenuti činjenicu, a to je da polovinu budžeta sačinjava prihod od poreza na zarade što je pokazatelj izuzetno dobrog rada milanovačke privrede – rekao je Lazar Nikolić predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac.

Projektovanjem budžeta za narednu godinu najveća sredstva su odvojena za kapitalne investicije, istakao je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac naglašavajući da je reč o razvojnom budžetu.

-Tokom naredne godine finansiramo dve kapitalne investicije. Jedna se završava početkom godine, a to je izgradnja zatvorenog bazena, po ugovoru imamo plaćanje koje nam dolazi u 2024.godini. Druga kapitalna investicija je izgradnja vrtića. Iako smo najavili da ćemo kamen temeljac za izgradnju vrtića postaviti do kraja godine, radove na realizaciji ovog projekta najverovatnije ćemo započeti u januaru mesecu kada očekujemo formiranje gradilišta. Pomenuta dva projekta vrede oko milijardu dinara, a plaćanje je podeljeno na tri budžetske godine. Nismo ni za jedan dinar umanjili pozicije koje se odnose na razvoj infrastrukture u narednoj godini, tako da su u pitanju isti iznosi. Najveći korisnik budžetskih sredstava je PU “Sunce” i samo za povećanje zarada zaposlenih u toj ustanovi i ostale troškove izdvojeno je preko 57 miliona dinara više nego u ovoj godini. U narednoj godini povećali smo davanja za poljoprivredne proizvođače za 10%, sa 66 miliona na 72 miliona dinara, za 20 % su uvećana sredstva namenjena za sport. Sve smo to uspeli zahvaljujući dobrom radu privrede. Preko milijardu dinara prihodujemo od povrata poreza na zarade, tako da 2.103.862.000,00 dinara je odličan budžet. Mi ćemo naravno uz pomoć Republike Srbije i sledeće godine nastaviti da radimo kapitalne projekte ali o tim projektima nekom drugom prilikom - naglasio je Kovačević.

Naredna sednica SO Gornji Milanovac biće održana 27.decembra.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar