Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ana ulepšava Čačanke u svom salonu i želi da zaposli mlade Romkinje

post-title
Foto: Infopress


U Čačku je polovinom prošle godine je otvoren kozmetički salon La Nina čija je vlasnica Ana Mitrović. I za to kratko vreme salon je privukao veliku pažnju dama, i onih mlađih i onih malo starijih. Kvalitet usluga i odnos prema klijentima, ljubaznost na prvom mestu, najznačajniji su razlozi za veliku popularnost za kratko vreme. Najveća želja vlasnice je da osim njene kćerke, za koju se nada da će je naslediti, zaposli i sugrađanke romske ili druge nacionalnosti i prenese im svoje dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti.

Kozmetički salon La Nina nalazi se kod kafića Žoc, koji je posvećen proslavljenom košarkašu i treneru iz Čačka Željku Obradoviću . Da li zbog popularnosti ovog objekta ili kvalitetnih usluga salona, tek La Nina je poslata omiljeno mesto za ulepšavanje Čačanki za vrlo kratko vreme. Specijalnost ovog moderno opremljenog kozmetičkog salona su trepavice, koje ženu čine privlačnom ako su lepe i elegantne, i zato im u poslednje vreme dame posvećuju naročitu pažnje. Ali i u trendu su, a Čačanke su uvek pratile modu. Osim trepavica široka je lepeza i drugih usluga u salonu La Nina. ,, Nadogradnja trepavica jedan na jedan, ruski volumen, miks , šminkanje, masaža, nadogradnja i izlivanje noktiju, pedikir, manikir. Još dodatno se edukujem za negu lica za šta treba malo više vremena, pa sam kupil a neki propratni materijal”, priča Ana o uslugama koje pruža.

Kvalitet usluga na visokom nivou , osnovni je cilj vredne i uspešne tridesetdevetogodišnje vlasnice kozmetičkog salona La Nina. Osim toga i zapošljavanje mladih , takođe je prioritet bez obzira na nacionalnost. ,, Volela bih kad bih mogla da se zapošljavaju mladi. Nekoga ko voli to da radi ja bih rado zaposlila, proširili bismo posao. Nekoga ko je romske nacionalnosti zaposlila bih i to bi bilo divno, kad bi neko to voleo i hteo, a radio kvalitetno”, kaže vlasnica salona.

Ana je rođena Čačanka. Tu je završila i osnovnu i srednju školu, osnovala porodicu, započela biznise, ima prijatelje i sasvim je zadovoljna svojim statusom . Nikada nije osećala diskriminaciju zato što je Romkinja. Ipak, kaže da bi opstala morala se boriti da uvek bude iznad vršnjaka po kvalitetu i malo uspešnija. ,, Ima predrasuda. Ja, romske nacionalnosti, moram biti malo drugačija , negde bolji kvalitet da bih opstala. Ima dosta nas uspešnih Roma. Drago mi je da je tako. Poslednjih godina su se pokazali kao veoma kvalitetni, školovani . Sad je retkost da više niko ne ide u školu. To je ranije bilo, mladi su se udavali. Uglavnom budu predrasude od starijih ili to ljudi iznose iz kuće. Sada toga više nema, ili bar ja nemam taj problem. Žene vole da doalze kod mene, radile nešto ili ne, vole da popiju kafu sa mnom, vole da pričamo i to mi je draže od svega”, zadovoljno priča naša sagovornica.

I vedar duh naše ljubazne Ane jedan je od razloga za uspešno poslovanje I dobar rejting u svakom poslu kojim se bavi. O trenutnom priča sa puno ljubavi, sa uživanjem i velikom energijom kojom zrači .

Mnogo je lepih i interesantnih priča kojih se Ana seća iz svog života iako je mlada. Otkrila nam je da je bila učesnica emisije 48 sati svadba, koja je emitovana na nacionalnom javnom servisu i bila veoma popularna. Lepe uspomene vežu je za taj period, naročito što se tada udala , a sve je to nagoveštavalo lep i uspešan brak, kaže nam.

Inače , Ana prati trendove, usavršava se . Veoma je često na različitim edukacijama, tako usmerava i svoju ćerku, ali na njoj je , kaže , da odluči da li će ovo biti njeno profesionalno opredeljenje. Njena kćerka je učenica Prehrambeno ugostiteljske škole i Ana bi volela da je nasledi. Praveći paralelu između ranijeg perioda i danas , Ana kaže ima razlike. I kod negovanja žena i u trgovini , biznisu u kome je mnogo duže i koji takođe, ističe, mnogo voli.

Bez obzira na sve Ana je optimista. Uskoro će otvoriti butik u gradu i nastaviti oba posla. Voli svoj grad . Nije želela da ode u Beč gde joj suprug radi i ovaj malo skromniji život zameni luksuszom. Ostala je u Čačku i zato je često na relaciji Beč- Čačak jer prioritet joj je vaspitanje dece, a to ne bi mogla da je sasvim napustila grad u kome je rođena. Zadovoljna je, ima puno planova, a zahvaljujući pozitivnoj energiji kojom zrači uspeva u svakom poslu koji započne.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar