Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mijatović nakon trijumfa protiv Splita: Hvala navijačima, pomogli su nam da pobedimo!

post-title
Foto: Mediaportal


U sastavu 17. kola AdmiralBet ABA lige daleko najzanimljiviji i rezultatski najvažniji bio je okršaj Borca Mozzart i Splita u Dvorani kraj Morave. Razlog izrečenoj tvrdnji leži u činjenici da se oba tima bore za ulazak u plej-of regionalnog takmičenja, a pomenuti susret može mnogo odrediti stanje na tabeli u budućnosti. Zbog toga su Čačani i Splićani od prvog do poslednjeg minuta igrali najbolje što znaju i umeju. Na kraju, kao bolji se pokazao sastav koji sa klupe predvodi Dejan Mijatović, koji je slavio skorom 93:83 (29:28; 19:19; 18:19; 27:17).

Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart, ističe da je treća četvrtina bila ključna da se slomi otpor rivala.

„Sjajna utakmica, naročito ako se ima u vidu da smo igrali protiv tima koji se nalazi u najboljoj formi, ako se gleda nekoliko poslednjih kola. Split je naređao nekoliko velikih trijumfa, zbog čega igra sa mnogo samopouzdanja. S druge strane, zbog dva vezana poraza mi smo imali psihološki pritisak. Znali smo da moramo da pobedimo ovu utakmicu. Rekao sam igračima još pre početka duela da će se igrati otvoreno svih 40 minuta. Uspeli smo da prelomimo duel u trećoj četvrtini, jer smo pronašli postavu koja je odradila sjajan posao u defanzivi. Istina, imali smo pad u nastavku, ali smo ipak prelomili meč krajem završne deonice“, izjavio je trener Čačana.

Šef struke Borca Mozzart nije mogao da propusti a da ne pohvali svoje pulene.

,,Nismo odustali tokom celog susreta, a to je bitna stvar na kojoj ceo tim radi. Nismo dozvolili da uđemo u veću seriju poraza. Liga je nepredvidiva, svašta se dešava, tako da ne možemo da pravimo dugoročne planove. Svaka utakmica je bitna, bilo da je kod kuće, ili na strani. Čestitam momcima što su izgarali, a zasluženo su nagrađeni pobedom”, dodao je Mijatović.

Naravno, nije propustio priliku da se zahvali sjajnoj publici, koja je ponovo bila na visini zadatka.

,,Hvala navijačima što su ponovo bili uz nas. Kada smo padali u teškim trenucima oni su nas podizali. Značajno su nam pomogli da dođemo do pobede. Doneli su nam mnogo energije, tako da mi je drago da je dvorana ponovo bila dobro popunjena. Nadam se da će protiv Cedevita Olimpije atmosfera biti još bolja”, završio je Dejan Mijatović.

U sledećoj, 18. rundi jadranskog takmičenja, Borac Mozzart će gostovati ekipi Igokee m:tel. Taj susret je zakazan za subotu 27. januar, a početak meča je planiran za 21:00.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar