Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Izvedena pokazna vežba vatrogasaca u Čačku

post-title
Foto: Infopress


U okviru redovnih godišnjih i mesečnih aktivnosti pripadnici Vatrogasno- spasilačke jedinice Čačak izveli su  javno pokaznu vežbu u višestpartnici u Bulevaru oslobodjenja  u Čačku.

Pokazne vežbe  se realizuju u cilju što bolje spremnosti i uvežbanosti pripadnika vatrogasne  jedinice da brzo  reaguju u vanrednim situacjama

Javno pokazna vežba izvedena je  u večernjim satima, a  pet  pripadnika  jedinice,  opremljenih specijalnom opremom i vozilom za gašenje požara, stiglo  je u roku od jednog minuta do stambene zgrade u kojoj  je na četvrtom  trebalo da intervenišu usled požara.

Broj požara  u stambenim objektim se povećava uglavnom tokom grejne sezone, a najčešće uzroci su nepravilno rukovanje grejnim telima i šporetima ili pak neispravna instalacija. Kako bi se predupredila pojava požara potrebno je preduzeti odgovarajuće mere predostrožnosti.

Obzirom da se nalazimo u sred grejne sezone  primetan je povećan broj požara na gradjevinskim objektima , a najčešći uzrci su neispravne električne instalacije, građevinski nedostaci na objektima i dimnjacima što se može podvesti pod ljudski faktor i nemar. Apel gradjanima je da obrate panju na te nedostatke  da pre korišćenja utvrde ispravnost dimnjaka i očiste ih, da se grejna tela na struju  ne prekrivaju bilo čime i da se koriste pod nadzorom, kao i da se deca ne ostavljaju sama u prostoriji“, navodi  Veselin Pejović, šef smene Vatrogasno- spasilačke jedinice  u Čačku.

Potrebno je takodje da gradjani ne odlažu žar u plastične kontejnere  jer se oni vrlo brzo zapale. Ukoliko dodje do bilo kakvog požara gradjani treba  odmah da pozovu dežurnu Vatrogasnu – spasilačku ekipu na broj 193.   Od početka godine do danas  vatrogasci u Čačku su imali  44 intervencije  , medju kojima su  32 požara , 9 ostalih  intervencija, od kojih jedna u saobraćaju i dva dežurstva na sportskim priredbama. U tim  nezgodama bilo je i nastradalih lica.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar