Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović na Savindan saopštio dobre vesti za OŠ „Tanasko Rajić” - slede veliki radovi

post-title
Foto: GZS


Čačak - Povodom školske slave Svetog Save, gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović prisustvovao je svečanosti u Osnovnoj školi „Tanasko Rajić”. 

„Svim učenicima, nastavnicima, profesorima i roditeljima čestitam Svetog Savu, školsku slavu, našeg prvog arhiepiskopa i prosvetitelja. Danas sam ja u mojoj školi, gde sam učio od prvog do osmog razreda. Veliko mi je zadovoljstvo kada vidim ovoliko ljudi, bivšeg direktora i sadašnjeg, kao i nastavnike i profesore. Ova škola je za primer i ugled ostalim u Čačku i okruženju”, rekao je Todorović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović

On je istakao da je u prepodnevnim satima sa rukovodstvom škole pričao o nekim aktivnostima koje će raditi tokom ove godine.

„Izgradnja tople veze između škole i fiskulturne sale kao i dogradnja jednog aneksa ove škole, prizemlja i sprata od oko 1 000 metara kvadratnih i potpunu rekonstrukciju kuhinje i trpezarije. Takođe je i ulaganje u izdvojena odeljenja, škola u Ljubiću koja je sagrađena 1905. godine, a i potpuna rekonstrukcija male škole u Trbušanima. Za malu školu u Ljubiću planirano je da bude proširena i u predškolsku ustanovu i vrtić za decu iz tog dela grada”, kazao je gradonačelnik.

Direktor OŠ „Tanasko Rajić” Vojin Maletković

Direktor OŠ „Tanasko Rajić” Vojin Maletković rekao je da se tradicionalno u ovoj obrazovnoj ustanovi Savindan proslavlja priredbom u kojoj učestvuju učenici od prvog do osmog razeda.
„Naši vredni nastavnici učestvuju u organizovanju priredbe a deca su naravno u centru pažnje. Od početka ove školske godine naša škola je izabrala za tematsku nedelju Pravim vrednostima kroz život, naglašavajući koliko su one važne. Sve je to u duhu svetosavlja”, kazao je Maletković.

Inače, OŠ „Tanasko Rajić” ima 44 odeljenja i dve izdvojena odeljenja u Trbušanima i Ljubić selu. Ima 1 030 djaka.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar