Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Stan i stalno zaposlenje za Jelenu Mijailović iz Čačka, samohranu majku četvoro dece

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je posetio Jelenu Mijailović iz Čačka, koja sa svoje četvoro dece živi u iznajmljenom suterenu, u nešto manje od 20 kvadrata. Nakon što je njena komšinica pozvala medije, da javnosti predstave Jelenu i njen život, za samo nekoliko dana pristigla je pomoć i u novcu i u materijalnim stvarima, a danas je Jelena čula vesti, koje će njoj i njenoj deci svakako prometi i značajno olakšati život.

 

Naime, gradonačelnik Todorović je u kontaktu sa lokalnim privrednicima, obezbedio ovoj samohranoj majci posao i već za desetak dana, njena porodica preseliće su u stan, veličine nešto više od 80 metara kvadratnih.

 

-Četvoro dece, od osam do 13 godina, tri devojčice i dečak sa svojom majkom već osam godina žive u malom podrumskom delu, u iznajmljenom prostoru. Kada smo saznali za ovu porodicu, u proteklih sedam dana, lokalna vlast se bavila kako da iznađe rešenje da im život učini lakšim i srećnijim. Zahvaljujući angažmanu Gradske uprave i privrednika Grada Čačka, Jelena će već naredne nedelje dobiti stalno zaposlenje, u skladu sa svojim kvalifikacijama. Nadam se da će imati oko 55 hiljada platu i zajedno sa 33 hiljade dinara koje mesečno dobija od Centra za socijalni rad, u narednom periodu će moći kvalitetnije da živi, nego do sada. Takođe, ono što je ovoj porodici, kako su mi rekli, najbitnije, rešeno im je privremeno stambeno pitanje, jer će u narednih dve do tri godine, živeti u stanu od 82 metra kvadratna, čiji će zakup plaćati domaći privrednici, a nadam se da će Gradska uprava tokom tog perioda iznaći trajno rešenje za Jelenino stambeno pitanje. Svakako, od sledeće nedelje počinje novi život za ovu hrabru majku i njenu decu – rekao je prvi čovek Čačka.

 

Jelena, nakon današnje posete, nije mogla da sakrije sreću i uzbuđenje, rekavši da je san njene dece bio da imaju svoju sobu u kojoj mogu da im dolaze drugari.

 

-Beskrajno sam zahvalna gradonačelniku i svima koji su pomogli da moja deca imaju normalan život i srećno detinjstvo... Mnogo hvala svim ljudima koji su nam ovih dana donosili hranu i stvari, i onima koji su i iz drugih gradova, pa čak i iz inostranstva uplaćivali novac na račun. Sada će moja deca imati mesta za učenje, za druženje za jelo... Napokon ćemo moći svi da budemo za jednim stolom – rekla je Jelena, koja za svoju decu zarađuje u nadnici, radeći, kako kaže, od februara do kraja decembra na njivi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar