Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Iz čačanskog budžeta - 20 miliona za medije, 6 miliona na VTO, 2 miliona za objekte oštećene u požaru

post-title
Foto: GZS


Čačak - Utvrđenje plana detaljne regulacije za naseljeno mesto Loznica, jedna je od najznačajnijih tačaka današnjeg zasedanje čačanskih većnika. „Očekujemo da će Skupština ovaj važan akto o uređenju prostor od 20 hektara usvojiti 12. marta. Takođe, izrada plana generalne regulacije za naseljeno mesto Atenica će se naći na skupštinskom zasedanju”, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prihvatilište koje je do sada bilo pod ingerencijom Centra za socijalni rad prelazi u nadležnost Centra „Zračak”. Danas je doneta i odluka o ceni letovanja čačanske dece u letovalištu „Ovčar” u Ulcinju za ovu godinu. „Cena za decu predškolskog i školskog uzrasta do osmog razreda je 18 700 dinara i ona će se plaćati u četiri mesečne rate, dok je cena za treće dete i svako naredno 13 000 dinara. Prošle godine je letovalo 2 000 mališana i 45 dece iz Češke”, kazao je Todorović.

Na današnjem veću doneta je odluka o raspisivanju Konkursa za sufinansiranju medijskih sadržaja za ovu godinu, 20 miliona dinara je predviđeno iz budžeta za ovu namenu. „Ove godine će biti još jedan konkurs tokom leta. Po novom Zakonu o javnom informisanju koji je usvojen krajem prošle godine odlučili smo da ovo što pre plasiramo, da bi mogli da stvorimo uslove da na leto izdvojimo još ovoliko novca”, kazao je Todorović.

Grad Čačak će i ove godine obezbediti sredstva iz budžeta, i to 6 miliona dinara, za vantelesnu oplodnju a iznos je podignut na 450 000 dinara po bračnom paru.
„Efekti ove meru su veliki, 39 mališana je rođeno u prethodnih osam godina. Samo prošle godine pet bračnih parova su postali roditelji. Ono što je važno da ovu pomoć mogu da koriste i žene preko 45 godina i u sekundarnom sterilitetu i to kako u zemlji tako i u inostranstvu”, kazao je gradonačelnik.

Takođe je iz stalne budžetske rezerve izdvojeno 2 miliona dinara za pet objekata koji su oštećeni u požaru delimično ili u celosti, izdvojeno je 1,852 miliona dinara za 23 lica za pomoć u lečenju ili teške materijalne situacije. Budžetom je opredeljeno i 1,190 miliona dinara za pretvaranje Ulice župana Stracimira u pešačku zonu.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar