Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dobra putna infrastruktura preduslov za kvalitetniji život meštana Jablanice

post-title
Foto: Press služba


Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, danas je sa svojim saradnicima obišao radove na asfaltiranju deonice puta u Mesnoj zajednici Jablanica, a tom prilikom je posetio domaćinstvo porodice Petrović.

– Nastavljamo sa radovima na infrastrukturi na seoskom području. Danas smo ovde u Jablanici, radovi se izvode na tri putna pravca, ukupna vrednost je 7.200.000 dinara. Želim da se zahvalim svim meštanima Jablanice, koji su izdvojili finansijska sredstva za asfaltiranje. Opština Gornji Milanovac izdvaja 75% svojih sredstava, a 25% sredstava prikupljaju meštani, kako bismo sve nekategorisane puteve na seoskom području uspeli da asfaltiramo i kako bismo do svake kuće doveli asfalt. U domaćinstvu porodice Petrović se gaji preko šezdeset muznih krava, što je za svaku pohvalu i ja sam presrećan što sam danas ovde. Nama i jeste cilj da svi poljoprivredni proizvođači mogu lakše da dolaze do svojih farmi i da mogu lakše da obrađuju zemlju i da sa budžetom koji imamo za poljoprivredu svake godine učestvuju u raspodeli subvencija. Malopre sam sa domaćinima razgovarao o tome, njima to mnogo znači, jer bez toga ne možete ostaviti narod da živi na selu. Oni obrađuju blizu osamdeset hektara zemlje, što je jako značajno za ovaj kraj. U ovom kraju postoji samo dva, tri ovakva proizvođača i da nije njih, obradive površine bi ostale zapuštene. Zaista čestitam porodici Petrović na svemu što rade i želim im da u narednom periodu još više napreduju. Opština Gornji Milanovac nastaviće da povećava agrarni budžet i u godinama koje slede, kako bi svim poljoprivrednicima mogli da izađemo u susret – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Marko Petrović, mlađi član porodice Petrović iz Jablanice, odlučio je da ostane da živi na imanju svog oca, da tu osnuje svoju porodicu i da nastavi da se bavi poljoprivredom.

– Bavimo se proizvodnjom mleka, imamo šezdeset muznih krava. Zajedno sa svojim ocem bavim se poljoprivredom već petnaestak godina. Pomoć od opštine koju smo dobili za asfaltiranje nam mnogo znači, jer se ovaj put koristi za odvoženje mleka. Zimi su problemi još veći, ali sada kada put bude asfaltiran imaćemo dugotrajno rešenje. Mi smo navikli na ove predele, ali mnogo znači kada imamo stabilan put. Hranu za naša grla proizvodimo mi sami i to nam je najisplativije. Sa boljim uslovima koje smo sada dobili, moći ćemo da proširimo kapacitete – rekao je Marko Petrović.

Predsednik Mesne zajednice Jablanica, Radosav Steković istakao je da je asfaltiranje tri putna pravca od velikog značaja za meštane ovog kraja.

– Kako bi svako selo dobro funkcionisalo, uslov je da meštani imaju pre svega dobar put, zatim struju i vodu. Mi smo uradili kompletnu rekonstrukciju niskonaponske mreže u celom selu, zahvaljujući predsedniku opštine, gospodinu Kovačeviću. Radimo sada i asfaltiranje na tri putna pravca što nam je od velikog značaja.– zaključio je Radoslav Steković.

Sa završetkom radova na asfaltiranju, meštani Mesne zajednice Jablanica dobiće bolje prilaze do svojih kuća i kvalitetnije uslove za život. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar