Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marko Parezanović: "Na izborima biramo da država bude partner gradu, a ne protivnik"

post-title
Foto: Mediaportal


Na izborima biramo da država bude partner gradu, a ne protivnik

Načelnik Moravičkog okruga Marko Parezanović u izjavi za Čačanski glas rekao je da građani na ovim izborima odlučuju da li će grad Čačak da bude partner sa državom ili protivnik. Intervju prenosimo u celosti.

Mi smo u ovih 8 godina pokazali da možemo da izgradimo partnerske odnose sa republičkim nivoom vlasti i da obezbedimo daleko više državnih investicija nego što je to bio slučaj u prošlosti. Možda to ne pamte mladi Čačani, ali mi smo dugo plaćali visoku cenu zbog nezainteresovanosti države za ulaganja južno od Beograda. I taj partnerski odnos jedino može da obezbedi lista Aleksandar Vučić-Čačak sutra. 

Sve ostale liste lokalne izbore vide kao priliku za rušenje vlasti u republici, a Čačak ne treba da bude poligon za bilo čije lične političke aspiracije. Na kraju krajeva, 2022. smo imali predsedničke izbore na kojima su gradjani dali ogromnu podršku predsedniku Vučiću, medju njima i skoro 32 000 Čačana. U decembru prošle godine dobili smo i parlament u kome apsolutnu većinu čini lista okupljena oko SNS-a. Narod je jasno izabrao ko će da vodi državu u naredne 4 godine. Sada biramo lokalnu vlast, ljude koji zajedno sa državom treba da učine Čačak boljim mestom za život, a ne ljude koji bi da ratuju sa državom.

Do kraja mandata ove Vlade biće završeni Moravski koridor i auto-put do Požege, čime će i zvanično Čačak postati raskrsnica auto-puteva. Zapoćeće se i sa gradnjom deonica od Požege ka crnogorskoj i granici sa Republikom Srpskom. Grad je rešio imovinsko pravne odnose, finansirao izradu projekta i povukao kreditnu liniju za zatvoreni bazen. Do početka radova nas deli samo javna nabavka i izbor izvodjača. Ozakonili smo Opštu bolnicu, završili skupo i kompleksno projektovanje, ušli u planove ministarstva za javna ulaganja i početak gradnje nove bolnice je pitanje meseca. Pre dva dana predsednik je položio kamen temeljac za novu nemačku fabriku koja će zaposliti oko 800 ljudi u narednih nekoliko godina i to ovoga puta visoko-obrazovane kadrove, a uskoro će biti položen i kamen temeljac za drugu fazu Naučno-tehnološkog parka.

Radi se o ozbiljnim i velikim projektima za naš grad i 2. juna imamo jednostavan izbor. Na jednoj strani je lista koja je u stanju da ove projekte sprovede, dok su na drugoj strani 6 listi u okviru kojih se nalazi čak 13 stranaka, koje nemaju ništa zajedničko sem ideje da se preko Čačka bore protiv državne vlasti. Izbori nisu igra i zahtevaju ozbiljnost i odgovornost. Čvrsto verujem da se naši sugradjani neće kockati sa budućnošću našeg grada i da ćemo i nakon 2. juna nastaviti zajedno da gradimo bolji Čačak.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar