Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Oboren rekord, nekoliko stotina mališana iz Dragačeva prijavilo se za školu plivanja: Zatvoreni bazen je pun pogodak, temperatura vode 25 stepeni i odličan za rekreaciju

post-title
Foto: RINA


Lučani - Da je zatvoreni bazen u Guči bio i te kako pun pogodak najbolje pokazuje i činjenica da se na prvu školicu plivanja u organizaciji Srednjih škola i Turističke organizacije prijavio rekordan broj učenika.

- Organizovali smo školicu plivanja za najmladje, 500 mališana se prijaviöo tako da smo morali da ih podelimo u dve grupe. To nam dodatno pokazuje koliko je ovakav jedan kompleks vazan za našu decu i omladinu koja sada ima uslove kao i ona u mnogo većim gradovima. Zatvoren je poluzatvorenog tipa, temperatura vode je uvek oko 25 stepeni, tako da je to zaista pravo mesto za odmor i rekreaciju. Sezona kupanja trajaće do oktobra, rekla je za RINU Aleksandra Mitrović iz TO Dragačevo.

Koliko je plivanje vazno za pravilan razvoj dece potvrdio je i profesor Milutin Popović.

Plivanje je jedan od najboljih sportova za decu u razvoju, idealno za uzrast od neke četvrte godine pa nadalje, razvija sve njihove sposobnosti. Sada zahvaljujući ovom bazenu i naši mališani mogu da se bave ovim sportom, takodje ovde će se odrzavati časovi fizičke kulture za učenike osnovnih i srednjih škola, rekao je Popović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar