Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kraljevo je postalo baza srpske atletike - finale Kupa Srbije održano na Atletskom stadionu

post-title
Foto: Press služba


Na kraljevačkom Atletskom stadionu, u organizaciji Srpskog atletskog saveza, za dane vikenda, održano je veliko državno takmičenje - finale Kupa Republike Srbije za seniore i seniorke u atletici. Brojne takmičare, koji će se nadmetati za što bolji plasman i osvajanje prestižnog Kupa Srbije, i ljubitelje „kraljice sportova“ pozdravio je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.

 Kako je podsetio, kada je započeta rekonstrukcija Atletskog stadiona mnogi su se pitali da li je to opravdana investicija, kao i ko će i kada da se takmiči na ovom renoviranom stadionu. 

„Razuverili smo ih već prošle godine kada smo ovde organizovali državna prvenstva u atletici, a grad Kraljevo je bio i domaćin Balkanskog atletskog šampionata za seniore, što je sigurno najveći sportski događaj u istoriji Kraljeva“, podsetio je Terzić, pa dodao:

„Ove godine, zahvaljujući predsedniku Srpskog atletskog saveza, pomoćnik za sport Miloš Simović i ja potpisali smo ugovor o organizaciji različitih atletskih takmičenja u Kraljevu, tako da ćemo deset subota i nedelja, dakle tokom čitavog leta, imati takmičenja na Atletskom stadionu pored Ibra.“

Prema njegovim rečima, nakon finala Kupa za seniore, koji je privukao veliki broj najboljih srpskih atletičara u naš grad, već od narednog vikenda nastavljaju se atletska takmičenja.

„Kraljevo je postalo baza srpske atletike. Verujem da će deca, koja treniraju u kraljevačkim atletskim klubovima, ovde moći da vide naše najbolje takmičare i da vide kako to trče, skaču sa motkom, bacaju koplje i kladivo oni koji su najbolji u Srbiji, i tako će steći prave uzore“, kazao je gradonačelnik.

„Puno mi je srce kada vidim ovako lepo uređen sportski objekat sa ovoliko posetilaca i takmičara. Ja sam dete koje je poniklo na ovom stadionu i ponosan sam što danas živim svoj san. Cilj nam je da i za sve ostale sportove, ne samo za atletiku, dostignemo taj nivo da možemo da organizujemo ovakva takmičenja i pružimo našim sugrađanima priliku da gledaju najbolje sportiste u svom gradu“, kazao je pomoćnik gradonačelnika grada Kraljeva za sport Miloš Simović. 

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković istakao je da je kraljevački Atletski stadion, nakon rekonstrukcije, zaživeo. On je zahvalio Gradu i Sportskom savezu na ogromnoj podršci, pomoći i razumevanju, pri organizaciji ovog značajnog sportskog događaja.

„Odluka koju smo doneli, da sva najveća takmičenja i nacionalne šampionate održimo u Kraljevu, nešto je što bi trebalo kraljevačku atletiku da zabetonira na visokom nivou kao jedan od sportova koji je učinio nešto što nijedan sport nije ni blizu“, poručio je Branković, dodavši da sada prvi put ljubitelji atletike imaju priliku i putem malih ekrana da, u direktnom prenosu, prate Kup.

Ovo veoma značajno takmičenje je jedno od ukupno 14, koliko će tokom ove sezone biti održano u Gradu Kraljevu, na Atletskom stadionu kraj Ibra.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar