Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Fudbalski karavan stigao na centralni gradski trg u Kraljevu

post-title
Foto: Press služba


U organizaciji Sportskog saveza Kraljeva i kraljevačke Turističke organizacije, a uz podršku Grada, na centralnom gradskom trgu, održan je turnir u novoj disciplini takozvanih uličnih sportova - fudbalu 3x3. 

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić posetio je turnir i pozdravio ljubitelje ove sportske discipline kojoj se predviđa uspešna budućnost. On je učesnicima poželeo sreću i dobar plasman, da se sportski takmiče, kao i da najbolji pobedi. 

Kako je podsetio, tokom čitavog leta na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu organizovaće se čitav niz kulturnih i sportskih manifestacija. 

„Sinoć su Kraljevčani, ali i svi gosti našeg grada, mogli da uživaju u Rok operi, a već danas na gradskom trgu organizuje se turnir u fudbalu 3x3. Prošle godine Kraljevčani su prvi put mogli da vide ovo takmičenje i veliki broj dečaka do 10, 12, 14 i 16 godina je učestvovalo u ovom turniru. Ove godine ukupno 144 mališana i seniora učestvuje na takmičenju, što pokazuje veliko interesovanje ljudi iz Kraljeva za ovaj vid fudbala. U avgustu mesecu, isti organizator, će nam pomoći da organizujemo takmičenje u basketu 3x3 na Trgu srpskih ratnika, tako da i tada očekujemo veliko interesovanje kako učesnika, tako i posetilaca“, kazao je Terzić.

Prema rečima generalnog sekretara Sportskog saveza Kraljeva Jasmine Mirković, prošlogodišnji pilot projekat se jako dobro pokazao, oboren je rekord po broju učesnika mlađih kategorija u celoj Srbiji, pa je Savez odlučio da turnir 3x3 organizuje i ovog leta.

„Ove godine je nešto manji broj učesnika iz razloga što, u odnosu na prethodnu godinu, takmičenje traje jedan dan, pa je i samim tim i broj učesnika manji. Drago mi je da smo ove godine manifestaciju organizovali sa Turističkom organizacijom Kraljeva i na taj način podigli našu saradnju na jedan viši nivo. Ovo nije jedina manifestacija koju ćemo organizovati zajedničkim snagama, biće ih puno do kraja kalendarske godine, a sve u želji da zajednički promovišemo sport i turizam“, izjavila je Jasmina Mirković, zahvalivši i čelnicima Grada koji pružaju značajnu pomoć i podršku u organizaciji svih manifestacija Saveza.

 V.D. direktora Turističke organizacije Kraljeva LJubica Jovović Matović izrazila je zadovoljstvo što je baš ovom manifestacijom započet niz događaja koje će Turistička organizacija, u saradnji sa Sportskim savezom Kraljeva, organizovati u narednom periodu.

„Na našem gradskom trgu, koji je jedan od najlepših u Srbiji, planirane su brojne sportske manifestacije, koncerti i drugi kulturni događaji. Nakon atraktivnog turnira u fudbalu, imaćemo takmičenje u košarci 3x3, kao i veliku Porodičnu trku, a zatim nas očekuje nedelja Veselog spusta od 8. do 14. jula sa brojnim koncertima i pratećim manifestacijama“, izjavila je v.d. direktora Turističke organizacije Kraljeva.

 Kako ističe sportski direktor 3x3 fudbal Srbije Ivan Pavlović, sam broj ekipa koje su se prijavile i podatak da su neke kategorije neplanirano morale da se prošire govori o interesovanju, pogotovo onih najmlađih, predstavnika Kraljeva i okoline da učestvuju u jednom ovakvom takmičenju.

„Očekuje je nas izuzetan spektakl, kako smo i navikli kada je u pitanju fudbal 3x3 i želeo bih da zahvalim Gradu, na čelu sa gradonačelnikom Terzićem, Sportskom savezu Kraljeva i Turističkoj organizaciji koji su dali značajan doprinos da ova manifestacija već sada pusti korene, postane tradicionalna i sastavni deo jednog kraljevačkog sportskog leta. Imaćemo prilike i da se družimo početkom avgusta kada će ljubitelji sporta u Kraljevu imati prilike da uživaju i u turniru u basketu 3x3“, poručio je Pavlović. 

Kraljevo je treći grad – domaćin ovogodišnjeg fudbalskog karavana. Priliku da pokažu svoje veštine, sposobnosti i znanje na centralnom gradskom trgu imalo je 24 ekipe kraljevačkih mališana u kategorijama U10, U12, U14 i U16, dok se 12 ekipa pro seniora takmičilo za vrednu novčanu nagradu. Pogodnost koju fudbal 3x3 pruža jeste dostupnost svim uzrastima, a turnir predstavlja priliku da po tri najbolje ekipe dobiju vredne novčane i robne nagrade, dok će pobednici turnira svojim plasmanom obezbediti učešće za finale turnira.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar