Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



SNS Čačak: Naša pobeda je nedvosmislena. Formiramo vlast u interesu svih građana Čačka

post-title
Foto: Mediaportal


Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Čačku prenosimo u celosti:

"Danima nakon održanih lokalnih izbora u Čačku i nakon proglašenja preliminarnih rezultata od strane Izborne komisije grada Čačka, pojedini predstavnici, pojedinih listi osporavaju te rezultate.

Nedvosmisleno je utvrđeno da je lista oko SNS osvojila 23.142 glasa, a sve preostale liste zajedno 21.921 glas.

Nedvosmisleno je utvrđeno da u odnosu na broj važećih glasova, a mandati se jedino tako računaju, lista oko SNS je osvojila 53,33 % mandata.

Nedvosmisleno je potvrđeno da su predstavnici opozicionih listi na svakom od 104 biračka mesta imali ubedljivu većinu u biračkim odborima.

Svi zapisnici sa biračkih mesta su potpisani od članova biračkih odbora i na njih nije podnet nijedan prigovor, svi zapisnici su skenirani i postavljeni na sajt Republičke izborne komisije. Ova procedura se sprovodi od 2017. godine, upravo da ne bi bilo nikakvih sumnji i nedoumica.

Predstavnici opozicionih listi su iskoristili mogućnost da pregledaju kompletan izborni materijal i njihov, u pravnom, logičkom i svakom drugom smislu, zaključak je, da su nevažeći listići ustvari njihovi glasovi, a svi koji su iskoristili zakonsku mogućnost i prijavili se da glasaju u svojim domovima su proglašeni invalidima. Ne pominju činjenicu da je opozicija u svakoj komisiji koja je izašla na teren imala najmanje jednog svog predstavnika, tako da nije postojala ni najmanja mogućnost za zloupotrebu izborne volje svakog glasača.

Neverovatno zvuči da predstavnici opozicije sada sumnjaju u svojih više od 600 kontrolora nabiračkim mestima i tvrde da su svi oniučestvovali u zaveri kako bi sprečili čačanskeopozicione prvake da zasednu u toliko željene fotelje. Nijedan prigovor koju su uložili nakon izbora, nema nikakvo ni logičko, ni pravnoutemeljenje i na nivou je ,,rekla-kazala'' čaršijskih naglabanja. Krunski dokaz o ,,izbornoj krađi'' koji su ponudili svodi se na tvrdnju da je neko planirao da polije kafu po biračkom materijalu!!! Da nije tužno, bilo bi smešno.

Rezultati izbora su rezultat izborne volje građana i oni se ne mogu izmišljati kako to pokušavaju da učine pojedini „lideri“ stranaka. Na žalost u svom beznađu jedan od njih, čija je politička stranka, u odumiranju, dobila poverenje da u budućem sazivu Gradske skupštine ima 2 (dva) odbornika od 75 koliko se bira, preti da neće dozvoliti konstituisanje gradske vlasti, da je spreman da bude vođa „rušilačkog faktora“ i da nije „seka persa“. 

Znaju Čačani odlično njegove junačke poduhvate za vreme četiri ministarska mandata, tokom kojih je svojim ponašanjem nanosio sramotu svakome ko živi u ovom gradu.

Neka dotični nastavi da piše po vodi, da pravi buru u čaši vode, da preti, samo mora da bude svestan da je zaspao u devedesetim godinama prošlog veka, a mi mu Sneška nećemo rušiti, niti će se bilo ko uplašiti „energičnog“ starine.

Možda batina ima dva kraja, kako kaže drugi „lider“ koji je kod Čačana svojim radom zaslužio 1 (jednog) odbornika, ali istina može biti samo jedna.

Jedina istina je da je lista oko SNS pobedila na ovim izborima i da će formirati vlast koja će raditi u interesu svakog građanina Čačka. Brod ne tone zbog vode koja je oko njega, već zbog vode koja uđe u njega, a mi ćemo brod grada Čačka jedinstveni, sigurno voditi kroz sve bure koje su pred nama i pred našom državom.

Simulacija pravde je vrhunac nepravde, a pravda uvek pobeđuje. Građani Čačka neka budu spokojni, istina i izborna volja svih će biti odbranjena, anadležni organi i institucije će se baviti svojim poslom, u rokovima koji su predviđeni zakonima Republike Srbije."



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar