Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U toku su sedme po redu Radničke sportske igre humanitarnog karaktera

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak – Dugi niz godina Radničke sportske igre razlikuju se po tome što ove godine imaznatno više učesnika, a ima i više ekipa koje su se prijavile, odnosno ustanova. Više od 90 ustanova i 2000 učesnika u 10 sportova.

„Pored učesnika na Radničkim sportskim igrama ima dosta i publike. Ove godine je zaista raj na terenima Sposrtskog centra „Mladost”, vide se samo graja i druženje i takmičarski duh za nadmetanje. Međutim, ono što je najbitnije ove godine Radničke sportske igre imaju humanitarni karakter. Sva prikupljena sredstva iz donacija i sa prodajnog sajma idu za nešeg sugrađanina Viktora Adžemovića koji boluje od cerebralne paralize. Cilj je da se prikupi 800 000 dinara koje su mu potrebne za uređaj koji će mu pomoći da komunicira što bi bio I njeov prozor u svet. Viktor ne pomera ekstermitete I ne govori, tako da nemam dlemu da ćemo na ovim Radničkim sportskim igrama prikupiti taj novac, jer I nije neka pozamašna cifra”, rekla je Ivana Vukajlović, predsednica Organizacionog odbora Radničkih sportskih igara.

Inače, poenta jeste da pored druženja, zabave i takmičenja budemo I humani što zapravo svi ljudi koji se bave sportom zapravo i jesu.

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar