Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ivanjica dobija svoje šetalište na 5.500 kvadratnih metara: Glavna gradska ulica se rekonruiše prvi put od kad su je Nemci izgradili u II svetskom ratu

post-title
Foto: RINA


Ivanjica  –Uskoro će podgolijska varošica dobiti savremeno šetalište koje već dobija i svoje nove obrise i očekuje se da bude spremno za najveću ivanjičku manifestaciju. Radovi na glavnoj gradskoj ulici u Ivanjici su u završnoj fazi, vrednost čitavog projketa je 300 miliona dinara.

- Do prošle godine je ovde bila jedna kolovozna saobraćajnica zaista loša, tuda je prolazio saobraćaj, pešaci su išli uskim trotoarima, sada se već vide obrisi prelepog šetališta od pet I po hiljada kvadrata kada bude završeno. Trećina ulice je kompletno završena pod granitom i još jedna trećina završene su kompletno instalacija voda i struja. Očekujemo da cela ulica bude završena, za naš festival „Nušićijadu”. Dugujemo veliko hvala Republici, Vladi Srbije, našem predsedniku”, rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Graditelji ovog korzoa u Ivanjici primetili su da ništa nije rekonstruisano decenijama iza nas.

„Nemci su daleke 1944. godine uradili ovde vodu i kanalizaciju, zaista neverovatno, ali sada je došlo vreme da smo prošle godine počeli da radimo glavnu ulicu I da ćemo do kraja godine imati jedno zaista možda najlepše šetalište u zapadnoj Srbiji, a i šire”, zaključio je Mitrović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar